Amenajarea casei

# lavoar suspendat #lavoar #baie #lavoar de baie

Baza de lavoar suspendata sau cu montaj pe pardoseala - ce sa alegi?

Baza de lavoar este o piesa de mobilier ce are rolul de a sustine lavoarul si poate servi, de asemenea, ca si spatiu de depozitare pentru obiecte specifice din baie. De la acele modele cu linii de design elaborate, vintage, până la cele minimaliste, contemporane, bazele de lavoar pot fi adevarate obiecte de interes, care atrag atentia in orice baie. Mai mult, alese corect si in armonie completa cu lavoarul si cu celelalte obiecte din baie, acestea vor contribui din plin la amenajarea unei incaperi descrisa de functionalitate si stil.

O evolutie relativ recenta a designului bazelor de lavoar este optiunea de montaj suspendat. Moderna si minimalista, baza de lavoar suspendata este acum la fel de populara ca si cea cu montaj pe pardoseala, care la un moment dat era singura optiune disponibila, considerata o declaratie serioasa de lux si stil. Dar care dintre ele este mai buna?

Ce baza de lavoar este mai placuta din punct de vizual?

Aceasta este, bineinteles, o chestiune de gust. Daca esti o persoana care prefera stilul ultra modern, vei alege, bineinteles, lavoarul suspendat ca si prima optiune. Are un aspect simplu si actual. De asemenea, curatenia se realizeaza mult mai usor datorita spatiului gol de sub acesta. In plus, ofera acel sentiment minimalist, subtil, care lasa spatiul sa respire in jurul sau. Un exemplu descris de aceste caracteristici este Villeroy & Boch Venticello Vanity de la GQS German Quality. Finisajul si liniile simple ale acestei baze de lavoar vor scoate in evidenta orice baie amenajata in stil contemporan.

Villeroy & Boch Venticello Vanity - GQS German Quality

Prin comparatie, baza de lavoar cu montaj pe pardoseala ofera un aspect mult mai clasic. De asemenea, aceasta transmite o senzatie de robustete si permanenta în baie, pastrand o conexiune mai mare cu mediul inconjurator. De exemplu, baza de lavoar cu montaj pe pardoseala, Roca Unik Carmen este descrisa de un design vintage, atemporal si se incadreaza intr-o baie luxoasa, opulenta.

Roca Unik Carmen - GQS German Quality

Cat de mare este baia ta?

Daca proiectezi o baie de dimensiuni reduse, o baza de lavoar suspendata iti va oferi acel spatiu suplimentar esential. Designul minimalist are ca scop maximizarea acelui spatiu, conferind un ambient mult mai aerisit. Pe de alta parte, intr-o baie de dimensiuni mari, poti incorpora atat obiecte suspendate, cat si mobilier baie cu montaj pe pardoseala. Ambele variante vor arata la fel de bine si elegant. Libertatea de decizie iti apartine.

Instalatiile sanitare pentru baza de lavoar

Daca ai luat in considerare o baza de lavoar suspendata, exista probabilitatea sa fie necesara redirectionarea intalatiei sanitare. Cu siguranta nu poti avea tevi aflate la vedere. Dar daca proiectul de amenajare a baii tale incepe de la zero, acest lucru nu ar trebui sa fie o problema. Baza de lavoar cu montaj pe pardoseala este mai simplu de integrat, atat timp cat nu planuiesti sa o muti din locul unde a fost cea care a precedat-o.

Concluzia?

Ambele baze de lavoar sunt la fel de impresionante. Este pur si simplu un caz de modele diferite pentru oameni diferiti. Doar tu stii ce va functiona cel mai bine pentru baia ta de vis. Vestea buna este ca ai o multime de optiuni uimitoare dintre care sa alegi.

FOTO: germanquality.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului