Amenajarea casei

#masiv #platou #lemn

Cat de atragatoare sunt platourile din lemn masiv?

Iti doresti ca atmosfera de acasa sau a afacerii tale HoReCa sa fie imbunatatita? Ei bine, cu siguranta iti doresti ca prietenii, familia sau clientii care servesc masa sa ramana cu o impresie buna. Sunt o multime de metode prin care poti face asta, de la preparate tot mai sofisticate pana la asezarea elementelor de decor.

Unul din aceste metode este servirea preparatelor pe un platou din lemn masiv. Nu doar ca ofera o atmosfera unica fata de cele din alte materiale (metal, plastic) dar este si practic. In acest articol vei afla cat de atragatoare sunt platourile din lemn masiv si cat de mult te pot ajuta.

Ce face platourile din lemn sa fie atat de atragatoare?

Inainte de toate detaliile unui platou (forma, dimensiuni) trebuie discutat despre proprietatile lemnului. In arhitectura se folosesc elemente naturale care constituite un ”design biofilic”. Acele elemente fac o conexiune intre oameni si natura, avand o senzatie de caldura si calmitate. Vesela din lemn nu este o exceptie. Cant prietenii, familia sau clientii servesc preparatele de pe un platou din lemn, vor simti aceleasi senzatii placute.

Un alt criteriu care schimba aspectul platoului este tipul de lemn folosit. Spre exemplu, lemnul de fag are o textura mai fina, pe cand cel de nuc are o textura mai dura. Desi acest lucru influenteaza aspectul platoului, in final, tot vei avea un platou aspectuos, indiferent de tipul de lemn ales. 

Platourile din lemn vin totodata in diferite forme, dimensiuni si stiluri. Poti alege de la platouri pentru servirea unei persoane pana la platouri pentru o masa intreaga, avand mai multe compartimente. Iar formele acestora pot fi de la cele mai simple (patrat, dreptunghi) pana la forme mai complexe de plante si animale.

Insa beneficiile platourilor din lemn masiv nu se opresc la aspect. Lemnul masiv este foarte rezistent si durabil. Se va intampla rar sa aiba zgarieturi si nu se va deforma sau ciobi, mai ales daca e gestionat corespunzator. Platourile din lemn masiv trebuie spalate de mana iar apoi lasate la uscat. Insa acest efort va garanta longevitatea lor in bucataria ta - considera producatorul de platouri din lemn, Faboltray.ro

Ai optiunea platourilor din lemn masiv cu manere. Fii sigur ca manerele sunt la fel de rezistente si iti permit sa asezi platoul cu usurinta pe masa. Astfel, si mancarea este transportata mai in siguranta din bucatarie in locul de servire a preparatelor.

Iar, in final, un alt element care face platourile din lemn sa fie atragatoare este izolarea termica. Lemnul este un izolator termic bun, deci temperatura preparatelor o sa fie opstrata mult mai bine. Acest lucru este probabil motivul pentru care oamenii simt o senzatie de caldura cand mananca din vesela din lemn.

Desi nu se pot servi toate felurile de mancare pe platourile din lemn si nu sunt pe gustul tuturor, o multime de oameni le adora. Iar din atatea optiuni de pe piata poti alege platoul sau set-ul de platouri din lemn potrivit tie. Ia in considerare aspectele discutate in acest articol si impresioneaza-ti clientii, familia si prietenii!

FOTO:faboltray.com/ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea