Amenajarea casei

#design interior #design gradina #mobilier gradina #mobilier casa

Cum creezi o legatura intre designul casei si cel al gradinii

Atunci cand ai o casa la curte si esti pasionat de design interior, dar si de gradinarit, ar fi bine sa iei in calcul faptul ca poti forma o legatura puternica intre casa si gradina. Acest lucru poate fi realizat prin mobilier, ferestre mari sau accesorii specifice.

Piesele de mobilier


Atunci cand vrei sa formezi o legatura intre casa si gradina, trebuie sa ai in vedere materialul, culorile si stilul mobilierului. Cel mai bine este sa optezi pentru mobilier pe comanda - este destul de dificil sa gasesti mobilier in acelasi stil, atat pentru casa, cat si pentru gradina.

Daca iti place stilul rustic pentru gradina, mobilierul din casa poate fi country chic, astfel incat sa existe o legatura evidenta, dar totusi mobilierul din casa sa fie usor mai elegant.

In principiu, aspectul mobilierului din gradina poate fi schimbat rapid din rustic in elegant, cu ajutorul accesoriilor si a tesaturilor. Spre exemplu, daca imbraci scaunele in huse albe sau in nuante pastelate, iar peste masa asezi o fata de masa alba, din bumbac, vei inviora instantaneu intreaga gradina si poti face o trece mai usoara la stilul chic al casei.
 

Legatura cu exteriorul - ferestrele mari


Daca ai o gradina cu care te mandresti si care iti insenineaza fiecare zi, de ce nu ai face ceva astfel incat sa o poti vedea perfect chiar si atunci cand esti in casa?

Atunci cand locuiesti la curte este mai usor sa faci anumite modificari, fara sa ceri tot felul de aprobari, fara sa faci cereri si sa strangi semnaturi ale vecinilor. Asadar, poti sparge unul dintre peretii care dau spre gradina si poti pune geamuri inalte si chiar o usa directa catre spatiul verde.

Poti accesoriza ferestrele inalte cu draperii pe masura, astfel incat sa blochezi lumina si ai intimitate.


Accesoriile pentru casa si gradina


Daca stilul casei tale este unul foarte intim, accesorizat cu tot felul de obiecte care te fac sa te simti mai bine si mai confortabil, poti avea acelasi stil si in gradina. Monteaza un leagan in gradina, iar peste leagan aseaza o mica saltea si eventual o patura pentru serile racoroase.

De asemenea, scaunele sau canapeaua din gradina pot fi accesorizate cu saltele si pernute colorate care sa fie in concordanta perfecta cu stilul casei tale.

Ghivecele cu flori sunt si ele foarte utile in formarea unei punti de legatura intre casa si gradina. De preferat este sa asezi cateva ghivece cu flori in camera care are deschidere catre gradina.

Mini copaceii sunt si ei potriviti pentru formarea unei legaturi. Opteaza pentru plante care au nevoie de umbra sau semiumbra (situatie in care le asezi in apropierea geamului). Ai de ales intre: Camelia japoneza (Camellia japonica ), Aralia japoneza (Fatsia japonica) Rhododendron, Tisa (Taxus baccata), Viburnum davidii etc.

Fantana arteziana interioara nu doar ca va face o legatura intre casa si gradina, dar te va ajuta sa te relaxezi si sa te bucuri de sunetele naturii la tine in casa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea