Amenajarea casei

#sistem de iluminat #lustra #lumina camera #lampadar

Cum alegi lampadarul potrivit pentru fiecare camera

Alegerea lampadarului potrivit pentru fiecare camera a casei va depinde, printre altele, de felul in care intentionezi sa il folosesti, dar si de stilul in care incaperea este amenajata. Cum faci sa alegi lampadarul perfect, in functie de aceste criterii si nu numai, afla in continuare!

Primul aspect de care ar fi recomandat sa tii cont atunci cand vrei sa alegi lampadarul potrivit pentru o incapere anume se refera la caracteristicile respectivei camere. Iata cateva sugestii de care sa tii cont!
 

Lampadar in camera copiilor


In dormitorul copiilor, lampadarul ales va trebui sa fie, in primul rand, stabil si rezistent. Poti opta pentru un corp de iluminat cu abajur din aluminiu sau plastic, cu un suport generos si o baza mare, care sa nu concentreze greutatea in partea superioara (riscul ca micutii sa rastoarne lampadarul si sa se raneasca fiind, in caz contrar, mai mare). Nu in ultimul rand, intrerupatorul ar trebui sa fie cat mai accesibil.
 

Lampadar in living


De regula, un lampadar amplasat in living ofera lumina ambientala, nefiind folosit pentru citit sau pentru realizarea anumitor sarcini. Daca nu cumva sufrageria ta este un spatiu multifunctional, atunci ai la dispozitie o multime de variante, cand vine vorba despre stilul lampadarului.

Poti alege, de pilda, un lampadar a carui lumina este directionata in sus. In acest fel, eviti iluminatul in exces, obositor. De asemenea, ai putea opta pentru un lampadar cu un singur abajur impozant, in locul unui corp de iluminat cu mai multe brate.
 

Lampadar in dormitor


Un lampadar amplasat in dormitor va servi, in general, mai multor scopuri (daca nu iti doresti sa adaugi si o lampa pentru citit si una de birou, de pilda). Daca iti place sa lecturezi in pat, seara, inainte de culcare, ai putea opta pentru un lampadar cu 2 brate: unul cu lumina directionata in sus si un altul ajustabil, care sa iti ofere lumina necesara lecturii.

In dormitor, un lampadar cu dispozitiv de reglare a intensitatii luminoase se va dovedi foarte nimerit. Nu uita, de asemenea, sa verifici pozitionarea intrerupatorului: ideal ar fi ca acesta sa nu se afle la baza corpului de iluminat, intrucat iti va crea disconfort cand te vei trezi in situatia de a-l actiona inainte de culcare.
 

Lampadar in birou sau atelier


O incapere pe care o folosesti pentru a lucra (un birou sau un atelier, de pilda) va necesita un lampadar flexibil, care sa imprastie o lumina puternica. Poti opta, asadar, pentru un lampadar cu mai multe brate ajustabile, astfel incat sa poti directiona lumina dupa bunul plac. Intr-o incapere in care lucrezi, util ti-ar putea fi si un lampadar cu bec cu spectru complet.

La final, iata si cateva sugestii pentru ca lampadarul sa se plieze pe stilul in care este amenajata o incapere:

Stil modern. Alege un lampadar cu linii drepte, de metal, din lemn lucios sau plastic. Abajurul poate fi din sticla italiana.

Stil traditional sau formal. Opteaza pentru lampadare cu abajur din material textil sau din sticla. Suport si baza pot fi din ceramica, lemn sau sticla, cu decoratiuni.

Stil etnic. Un lampadar din lemn sau alte materiale naturale este ideal. Abajurul ar trebui sa fie, de asemenea, confectionat dintr-un material natural, cu imprimeuri etnice. Suportul si baza pot fi sculptate.

Sursa foto : ffffound.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea