Amenajarea casei

#elemente feng shui #feng shui baie #feng shui #feng shui dormitor

Feng Shui pentru incepatori

In filozofia Feng Shui, dormitorul si baia sunt cele mai importante incaperi ale locuintei, cu care suntem in stransa legatura. Acorda o atentie sporita acestor incaperi si te vei simti mai bine, mai relaxat, vei dormi mai bine si iti vei imbunatati viata sexuala.

 

Ce este feng shui


Feng Shui este o practica din Vechea China care pune accentul pe plasarea si aranjarea moblierului pentru a pune locuinta in armonie cu natura. Scopul este de a creea o energie buna in locuinta. Numele Feng Shui este originar din China si se traduce prin Vant si Apa. In cultura chineza, vantul domol si apa lin curgatoare au fost intotdeauna asociate cu prosperitatea continua si cu sanatatea de fier.

Prin corectarea si echilibrarea fluxului de energie din spatiile unde traim si muncim, viata noastra este influentata in bine. Arta Feng Shui ne invata sa traim in armonie cu natura, sa echilibram si sa imbunatatim cursul natural al energiei.

Dormitorul si baia, cele mai importante incaperi


Pasionatii de Feng Shui sunt de parere ca dormitorul si baia sunt incaperile de care suntem cel mai conectati. Astfel, pentru a ne simti bine, trebuie sa acordam o atentie speciala acestor incaperi. Afla mai multe despre schimbarile pe care le poti face in aceste incaperi pentru a pastra principiile acestei vechi filozofii.

Feng Shui in dormitor


In dormitor incearca sa tii ferestrele deschise cat mai mult timp. De asemenea, este foarte important sa investesti si intr-un sistem de purificare a aerului. Aerul pe care il respiri este foarte important si trebuie sa fie curat si fara poluanti.

Lumina este foarte importanta in Feng Shui si ajuta la energizare. Astfel, este indicat sa instalezi in dormitor mai multe surse de lumina. Si lumanarile sunt o optiune potrivita pentru luminarea dormitorului, insa ai grija ca acestea sa nu contina toxine si sa fie realizate din ingrediente naturale.

Imaginile sunt de asemenea importante in feng shui, iar acestea trebuie sa fie o proiectie a viselor si scopurilor noastre in viata. Astfel, atunci cand alegi tablourile si fotografiile pentru dormitor este important sa tii cont de acest aspect.

Patul trebuie sa fie elementul central al dormitorului si este indicat sa nu fie lipit de perete. De asemenea, evita sa asezi patul in linie directa cu usa. Nici oglinzile nu trebuie asezate in fata patului, deoarece afecteaza energia sexuala. Tot pentru a pastra pasiunea vie in dormitor, este indicat ca in aceasta camera sa nu instalezi televizorul, computerul sau echipamente sportive.

Pentru o atmosfera relaxanta, pentru dormitor alege culori placute, pastelate si linistitoare. De asemenea, in dormitor nu trebuie sa existe plante, in special in apropierea patului.
 

Feng Shui in baie


Pentru baie alege tablouri, fotografii si alte obiecte care iti fac placere. De asemenea, pentru baie lumina, ventilatia si curatenia sunt extrem de importante. Apa este un element esential in Feng Shui, astfel ca instalatiile sanitare trebuie sa fie functionale si apa sa nu picure.

De asemenea, de mare ajutor in baie sunt plantele, care previn pierderea energiilor pozitive, de fiecare data cand tragem apa la toaleta.

Pentru o viata imbelsugata, aseaza in baie un covoras negru sau rosu. Expertii in Feng Shui asociaza aceste culori cu bogatia.

Culorile deschise si pastelate sunt ideale pentru baie. Este astfel indicat sa alegi tonuri de gri deschis, crem, bleu sau verde pentru pereti, faianta si alte accesorii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea