Amenajarea casei

#amenajare birou #birou #balcon apartament # birou apartament

Cum amenajezi biroul in balcon

Un balcon inchis iti pune la dispozitie un spatiu pe care il poti amenaja ca birou. Intr-un apartament de bloc, fiecare spatiu este important. Construieste rafturi in debara sau camara pentru depozitarea lucrurilor de care ai nevoie rar si exploateaza balconul ca pe o camera cu dublu rol : de birou si biblioteca.

Iata in continuare cum sa amenajezi un birou intr-un balcon de apartament:

1 Curent

Stabileste locul pentru priza de curent si cablul de internet. Mai ai nevoie de o lampa si, eventual, un telefon fix.

2 Izolatie

Pentru ca balconul sa functioneze ca o camera de locuit, este vital ca acesta sa fie foarte bine izolat. Ferestrele de termopan nu sunt suficiente pentru a impiedica frigul sa se faca simtit.

Daca balconul vecinului este deschis, exista riscul sa se formeze o pojghita de gheata in propriul tau balcon, din cauza peretilor foarte reci. Vorbeste cu un specialist pentru a alege cele mai bune materiale de izolatie, astfel incat sa nu depinzi de alegerile vecinilor in materie de amenajari .

3 Usa si fereastra

Multa lume care amenajeaza balconul intr-o camera alege sa-l deschisa complet spre interior. Acest lucru mareste spatiul camerei, oferind intregii incaperi un aspect relaxat, odihnitor.

Exista, insa, blocuri in care nu vei putea darata niciun perete. Tot ce poti face este sa renunti la fereastra din interior si la usa. Amenajeaza peretele de la fosta fereastra ca un pervaz cu flori naturale. Acestea vor avea suficienta lumina. Fa o treapta, daca este nevoie, pentru accesul in spatiul balconului sau niveleaza trecerea.

4 Zugravit

Zugraveste balconul intr-o nuanta deschisa, neutra, pentru a te bucura cat mai mult de lumina naturala . Cand instalezi biroul in balcon, unul dintre beneficii il reprezinta tocmai aceasta lumina naturala care te ajuta sa te concentrezi mai bine asupra muncii tale.

5 Mobila

Realizeaza o mobila pe comanda . Opteaza pentru dulapuri inalte si subtiri, de tip turn, pentru peretii plini si de dulapioare scurte si inguste pentru peretii josi. Alte rafturi pot fi suspendate pe pereti, pentru carti, dosare, dvd-uri etc.

Aranjeaza mobila in asa fel incat adancimea acesteia sa fie mica, pentru ca spatiul ingust al balconului sa nu devina mult prea aglomerat. Alege mobila cu usi, pentru a proteja dosarele si lucrurile depozitate de praf. In special balcoanele orientate spre strazi circulate tind sa se prafuiasca repede.

Sursa foto: coultercurated.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea