Amenajarea casei

#faianta #curatenie casa #gresie #curatare gresie # curatare faianta

Gresia si faianta - cum se curata corespunzator

Gresia si faianta par a fi destul de usor de intretinut si curatat, insa in realitate lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Cu cat acestea sunt mai lucioase si mai deschise la culoare, cu atat curatarea lor va deveni o provocare mai mare. Descopera cateva trucuri si sfaturi utile care iti vor fi de mare ajutor in procesul de curatare al gresiei si faiantei.

Curatarea faiantei


In primul rand este recomandat sa incepi curatenia de sus in jos, asa ca va trebui sa cureti, inainte de toate, faianta.

indiferent de culoarea acesteia, faianta are nevoie deo curatare temeinica. De obicei pe aceasta se depun tot felul de pete (ulei, mancare - in bucatarie si detergenti in cea din baie). Cu cat aceste elemente sunt lasate mai mult timp pe faianta, cu atat curatarea lor devine mai dificila.

Pentru curatarea gresiei ai nevoie de un detergent puternic special pentru gresie (sau pentru accesorii din teracota), de un litru de apa fierbinte, o perie si un burete abraziv. Nu uita de manusile care iti vor proteja pielea de ingredientele puternice din produsele de curatat.

Inmoaie peria in apa fierbinte amestecata cu detergent si spala zonele patate. La final spala cu un burete abraziv si insista in zonele patate.

Nu uita sa deschizi larg ferestrele in camera in care speci faianta, astfel incat sa nu inhalezi substantele toxice.
 

Curatarea gresiei


Gresia se murdareste mai des si mai rapid decat faianta. De obicei foarte multe persoane intra incaltate in incaperile cu gresie, in ideea ca aceasta se curata usor. Este foarte adevarat, insa gresia se curata usor doar atunci cand curatarea se face pe moment. Daca ai o gresie deschisa la culoare, cu striatii si chid deschis , atunci va trebui sa depui mult efort pentru curatarea acesteia.

In primul rand ai nevoie de un detergent foarte puternic, precum detartrantul. Acesta este ieftin, foarte puternic ca si agent de curatare, dar extrem de toxic. Din acest motiv este recomandat nu doar sa deschizi larg geamurile, ci si sa porti o masca de protectie.

Adauga detartrantul intr-un tub cu pulverizator, aplica produsul pe toata suprafata gresiei, lasa-l sa actioneze 10 - 15 minute, iar apoi spala toata suprafata cu un burete abraziv.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare