Amenajarea casei

#elecrocasnice # gratar electric #gratar

Cum alegi un gratar electric

Un gratar electric este o achizitie perfecta mai ales pentru persoanele care locuiesc in apartamente si nu au posibilitatea de a instala un gratar in curte sau gradina. Cu ajutorul unui gratar electric poti gati mai sanatos pentru tine si familia ta. Inainte de a achizitiona un astfel de dispozitiv este bine sa ai in vedere cateva aspecte importante:


1 Dimensiunea si forma


Gratarele electrice pot avea o dimensiune cuprinsa intre 15-50 cm. Pentru o familie formata din 3-4 membri un gratar cu o dimensiune de 30-40 cm este ideal.

In ceea ce priveste forma, gratarele electrice pot fi rotunde, ovale sau rectangulare. Forma gratarului nu influenteaza in nici un fel performanta sa astfel ca alegerea ei este o chestiune care tine strict de gusturile personale.

Un gratar electric trebuie sa fie plat. Aparatele mai ieftine isi pierd forma dupa cateva utilizari si se „adancesc” in mijloc, fapt care duce la acumularea grasimii in aceasta zona.

Este bine sa stii ca exista modele care sunt prevazute cu o usoara inclinare ce lasa ca grasimea se scurga intr-o tavita speciala.


2 Functii si accesorii speciale


In cazul in care iti propui sa folosesti gratarul electric in mod frecvent este recomandat sa optezi pentru un model cu functii si accesorii speciale, care sa-ti usureze munca.

Alege un model care iti permite sa reglezi temperatura pentru a putea gati mai usor diferite tipuri de mancare. Timerul este important deoarece nu mai esti obligat sa verifici mancarea in permanenta si sa deconectezi aparatul atunci cand totul este preparat.

De asemenea, este bine sa stii ca exista gratare electrice prevazute cu un capac astfel ca se pot inchide etans, ca o cutie, pentru ca friptura sa se coaca in acelasi timp pe ambele parti.

Opteaza pentru un model cu suport antiaderent ca sa ai siguranta ca alimentele raman exact in locul in care au fost asezate.


3 Modul de curatare


In cazul in care ai de gand sa folosesti gratarul electric constant este bine sa optezi pentru unul care se curata usor.

Unele modele sunt dotate cu accesorii speciale de curatare confectionate din materiale care care nu deterioreaza suprafata gratarului.

De asemenea, exista modele la care se pot detasa tavile si se spala ulterior foarte usor sub jetul de apa de la chiuveta sau la masina de spalat vase .


4 Pret


Pretul unui gratar electric este cuprins intre 200 si 400 RON.

Un model cu carcasa din plastic, tava antiadeziva si timer digital costa circa 210 RON in timp ce un gratar electric detat cu capac si placi cu santuri pentru scurgerea grasimii costa aproximativ 300 RON.

Pentru un gratar multifunctional cu setare individuala a nivelului de prajire si recipient pentru grasime vei plati circa 360 RON.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea