Amenajarea casei

#sampon #casa

14 lucruri pe care le poti face cu o picatura de sampon

Probabil ca ti s-a intamplat, macar o data, sa arunci o sticluta de sampon pentru ca a expirat sau pentru ca, pur si simplu, nu-ti placea cum miroase. In cazul in care ai un astfel de produs care iti este de prisos nu renunta la el. Iata ce alte utilizari poate avea o sticluta de sampon:


1 In cazul in care fermoarul de la geaca, cizme sau lenjeria de pat ramane intepenit toarna cateva picaturi de sampon peste el si trage-l usor pentru a-l debloca.

2
Curata pantofii sau canapeaua din piele cu ajutorul unei carpe inmuiate in sampon.

Samponul iti va proteja pantofii pe timp de iarna de urmele lasate de sare si substantele folosite pentru dezapezire.

3 Spala hainele si lenjeria confectionata din materiale delicate folosind sampon in locul detergentului pentru spalare manuala . Vei vedea ca acesta va fi la fel de eficient.

4
Samponul este eficient si pentru curatarea petelor de pe haine.

Pune cateva picaturi de sampon peste pata, freaca bine dupa care lasa materialul la inmuiat in apa calda timp de cateva minute si spala-l in mod normal.

5 Totodata, samponul poate fi folosit si pentru inlaturarea petelor de pe covor. Adauga cateva picaturi de sampon peste pata si freaca bine zona cu o perie moale.

6 In cazul in care te-ai ranit si nu poti indeparta pansamentul uscat de pe rana aseaza peste el cateva picaturi de sampon.

Pansamentul se va inmuia si il vei putea indeparta fara durere in cateva secunde.

7 Balamalele care scartaie pot fi unse cu sampon astfel ca nu vor mai face zgomot la inchiderea si deschiderea usilor.

8
Daca ai ramas fara spumant si-ti doresti sa faci o baie relaxanta foloseste sampon pentru a umple cada de spuma.

9 De asemenea, atat samponul cat si balsamul pot fi folosite in locul spuma de ras.

Samponul este mai hidratant decat sapunul astfel ca este de preferat in caz ca ai ramas fara spuma de ras.

10 Tot datorita faptului ca este hidratant si nu usuca pielea poate fi folosit si pe post de sapun lichid, pentru curatarea mainilor.

11 Curata periile si pieptenii inmuindu-i intr-un lighean in care ai turnat o solutie formata din apa calduta si sampon.

12
Bateriile din crom se curata foarte bine cu un burete sau o carpa inmuiate in apa calduta cu sampon.

13 Fa o pasta din bicarbonat de sodiu si cateva picaturi de sampon cu ajutorul careia poti curata chiuvetele sau aragazul.

14 Sterge frunzele plantelor de interior cu o carpa inmuiata in apa cu sampon. Sampoinul va indeparta praful si le va da un luciu aparte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea