Amenajarea casei

#covoare #spalatul covoarelor

Covoarele de lana traditionale - Un trend vechi mereu la moda

In urma cu douazeci de ani, Romania era unul dintre liderii productiei internationale de covoare. Astazi, importam in procent de 100% acest produs atat de necesar caselor noastre.

 

Traim vremuri diferite, vremuri in care comertul online a atins cel mai ridicat prag de la inceputurile sale si pana acum indiferent de nisa. Oferta de covoare online este una destul de bogata, iar principalele tari de provenienta sunt Turcia, China, Belarus, Republica Moldova sau Polonia. Din dorinta de a afla mai multe despre actualele trenduri, am stat de vorba cu unul dintre reprezentantii magazinului online Startdecor, magazin care insumeaza peste 500 modele de covoare din lana sau sintetice, in diverse culori si dimensiuni disponibile.

Sunt cinci ani de activitate pe piata de covoare online si mii de modele comercializate de-a lungul lor. Judecand dupa alte domenii, ai spune ca si aici trendurile se modifica de la an la an, dar situatia e putin diferita. In ultimii ani marii producatori au adus un nou suflu printr-o paleta de culori puternice si modele de covoare moderne cu desene geometrice, preferate de catre tineri, insa tot cele clasice cu desene traditionale sunt in topul vanzarilor la nivel national. In privinta materialului din care sunt confectionate, cele mai solicitate raman in continuare covoarele de lana, cu multiple avantaje fata de cele sintetice. In catalogul 2020 de covoare lana Startdecor, regasim culori puternice si desene traditionale, dar si piese moderne pentru acele incaperi in care mobilierul o cere. Cele mai des intalnite dimensiuni sunt 080 X 120, 133 X 180, 160 X 240, 200 X 300 dar si unele potrivite pentru incaperile de dimensiuni mari ca si 240 X 340 sau 300 X 400. Preturile difera in functie de calitatea lor, iar criteriul de departajare este densitatea sau numarul de noduri pe metru patrat. Tara de provenienta in cazul covoarelor comercializate de noi este Polonia, una in plina dezvoltare si expansiune industriala care ne ofera produse cel putin comparabile cu cele fabricate in urma cu mai multi ani in tara noastra la Cisnadie sau Alba Iulia, fabrici care intre timp si-au inchis portile. 

Beneficiile covoarelor din lana sunt multiple. Sunt tratate anti molii si anti incedii, sunt un foarte bun izolant pentru pardosele si in acelasi timp sunt potrivite pentru orice tip de incalzire, au o durabilitate de minim 10 ani in conditii de folosinta normale si nu in ultimul rand, sunt un adevarat rasfat pentru talpile noastre. 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului