Amenajarea casei

# corpuri cu leduri #iluminare led #leduri #iluminare #corpuri de iluminat

Corpurile de iluminat cu leduri, siguranta maxima in folosire

Exista o multime de corpuri de iluminat Eglo Romania deosebit de spectaculoase ca design si performante functionale, asa incat, achizitionand de aici niste produse moderne care functioneaza pe baza de becuri cu led, cu siguranta puteti face o buna afacere pentru locuinta dumneavoastra.

De ce sunt eficiente corpurile de iluminat cu leduri?

Aceste surse de iluminat cu led sunt extraordinar de bune deoarece ofera celor ce le folosesc oportunitatea ca sa faca o economie importanta la factura pe care o au de platit la energia electrica consumata in gospodarie.

In afara de acest aspect, deloc de neglijat, trebuie spus ca ele sunt si foarte sigure pentru sanatatea omului si animalelor de companie, contrar a ceea ce mai incearca unii sa acrediteze in mod nejustificat pe retelele de socializare: ca ele ar fi adevarate pericole pentru aceia care stau in apropierea lor.

Ledurile nu sunt periculoase pentru vedere daca se folosesc corect

Desigur, a privi direct, fara ochelari de protectie, orice fel de sursa de lumina puternica, inclusiv un corp de iluminat cu leduri, nu este o idee buna.

Asa cum nici la soare nu este indicat ca sa te uiti in perioadele cand el straluceste la intensitate maxima, nici la un spot extrem de luminos, fie el si cu leduri de ultima generatie, nu este indicat sa te uiti. Cu cat este mai indelungat timpul de expunere a ochilor la o sursa de lumina mult prea puternica, cu atat este mai probabil ca s-ar putea ca sa apara probleme oculare.

In rest, ele nu prezinta deloc acele riscuri pentru sanatate despre care vorbesc unii cand se refera mai ales la iluminatul cu ledurile care furnizeaza lumina albastra.

S-au facut multe studii in ultima vreme pe plan international si acestea au concluzionat clar faptul ca iluminatul pe baza de leduri este unul foarte sigur si nu prezinta nici un fel de pericol pentru vederea umana daca becurile in cauza sunt utilizate conform indicatiilor producatorilor.

De unde provin totusi aceste frici legate de becul cu led?

Oamenii de stiinta au aratat faptul ca ar exista un tip de receptori pe retina, pe langa tipurile cunoscute de celule conice si bastonase. Oricum, se stia demult ca bastonasele sunt sensibile la intensitati slabe ale luminii si la culoarea albastra.

Aceste celule sensibile la frecventele luminii albastre, care nu par a fi specializate in primul rand pentru vedere, ci mai degraba pentru a ajuta la reglarea ciclului normal de somn al organismului. Mai exact, prin detectarea de catre aceste celule doar a luminii albastre, nu mai poate sa isi dea seama corpul daca este noapte sau daca este zi si atunci ar aparea la expunerea mai indelungata insomnia.

Problema este ca oamenii sunt din ce in ce mai supusi la acest tip de lumina albastra, pe care o intalnim in mod uzual la monitoarele de calculator, la ecranele de tablete si smartphone, precum si la alte display-urile altor gadget-uri de ultima ora, Ideea este ca, daca nu se face un exces in modul de folosire al acestora, somnul nu este chiar foarte perturbat. Mai ales daca ele nu sunt folosite foarte tarziu in noapte.

Medicii ne sfatuiesc ca sa nu incercam sa adormim imediat, dupa ce am stins laptopul sau mai grav telefonul mobil ori, cel mai indicat, ar trebui sa fie utilizate niste filtre care reduc continutul de lumina albastra cand se apropie ora de culcare.

In cazul acestor ecrane pericolul e mult mai mare decat daca vorbim de corpuri de iluminat cu leduri, cu atat mai mult cu cat, daca vorbim de veioze, lampi de birou, lampadare, aplice de perete, ele ofera din ce in ce mai des inclusiv posibilitatea reglarii intensitatii fluxului de lumina oferit.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea