Amenajarea casei

#decoratiuni baie #mobilier baie #amenajare baie

4 greseli pe care le faci cand amenajezi baia. Ce recomanda specialistii

 

Indiferent daca planifici sa-ti faci o baie noua sau vrei doar sa faci unele modificari in ceea ce priveste amenajarea ei, sunt anumite aspecte de care speacialistii iti recomanda sa tii cont. Acestia sustin ca oamenii fac, de regula, aceleasi greseli.

Greseli pe care le faci cand amenajezi baia

Un aspect foarte important, dar de care multi uita, este ca baia trebuie sa fie si functionala, nu doar aspectuoasa, iar asta implica spatiu suficient pentru depozitarea obiectelor indispensabile.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli in amenajarea baii si cum poti sa le eviti:

Materialele potrivite

Alege materiale care sunt strict destinate pentru baie, cum sunt gresia sau faianta pe pereti. Evita lemnul, tapetul sau stickerele (oricat de trendy ar arata in baia ta), din simplul considerent ca nu fac casa buna cu umiditatea.

Cabina de dus

Cabina de dus este una dintre cele mai importante elemente din baie deoarece ocupa cel mai mult spatiu, de aceea ar trebui sa reprezinte o prioritate. Odata ales modelul potrivit, poti sa-ti organizezi mult mai bine spatiul pentru ca stii daca mai ai loc pentru un dulap sau pentru masina de spalat. Daca dispui de o baie mare poti alege o cada, dar pentru o baie mica sau medie, specialistii recomanda cabina de dus.

Spatiile de depozitare

In orice baia, mai ales in cele mici, spatiile de depozitare sunt esentiale, dar putine persoane le iau in calcul. Etajerele sau dulapurile suspendate sunt alegerea ideala pentru a economisi spatiu si pentru a avea loc pentru depozitarea unor lucruri, cum ar fi prosoapele, produsele de baie, produsele sanitare sau cosmeticele.

Lavoarul

Un aspect foarte important este alegerea corecta a lavoarului. Normal ca iti doresti o chiuveta mare, insa daca baia este de dimensiuni mici, aceasta iti va ocupa prea mult spatiu. Pentru baile mici specialistii recomanda lavoare mici, suspendate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare