Amenajarea casei

# zugraveli # tendinte 2021 #design interior

Color-block, noua tendinta in design interior in 2021

Te-ai hotarat sa iti renovezi locuinta in 2021? Iata care este noul hit in materie de design interior.

Reinventeaza-ti casa si peretii in 2021 folosind metoda color-block: blocuri de culoare, in forme geometrice regulate sau neregulate, care te vor ajuta sa spui adio monotoniei din caminul tau.

Zugravelile intr-o singura culoare, fie alb, fie bej, fie un pastel, sunt istorie in 2021. Indrazneste sa iti transformi spatiul de locuit intr-unul interesant, de la care sa nu iti poti lua ochii.

Ce inseamna stilul color-block

Aceasta tendinta in decorare incearca sa rupa traditiile si sa se joace cu figurile geometrice si culorile in interioare. Posibil inspirata de cubism, aceasta tendinta, ca si curentul artistic, cauta sa experimenteze asimetriile si culorile complementare, precum violet si galben, albastru si portocaliu, verde si rosu, totul in combinatii mai putin conventionale.

Dupa cum va puteti imagina, aceasta este tendinta perfecta pentru cei indrazneti si nonconformisti, dar si pentru cei care vor sa dea mai multa vitalitate caminului. Cheia sta in gasirea armoniei intre elemente distincte: culorile alese, mobila din casa si accesoriile precum perne, lampi si alte lucruri. Afla cum poti reusi urmand sfaturile expertilor.

Experimenteaza cu forme geometrice

O parte foarte importanta in folosirea blocurilor de culoare sunt formele geometrice diferite, in culori diferite. Puteti face multe, asa ca lasati imaginatia sa zburde. Puteti picta un triunghi pe peretele unde se afla biroul, un patrat alaturi de usa sau in mijlocul unui alt patrat in mijlocul unui perete monocrom.

Cauta armonia cromatica

O alta caracteristica a acestei tendinte este folosirea culorilor tari, dar si pastelurile au locul lor. Daca nu stii ce tonuri sa combini sau te temi sa te risti, poti face combinatii de culori complementare. Cum iti dai seama care sunt acestea. Observa cu atentie cercul cromatic si vei vedea ca tonurile opuse pe aceasta schema sunt cele se complementeaza cel mai bine.

Tine cont de mobilier

Mobilierul este, de asemenea, esential pentru decor. Te-ai gandit sa cumperi o canapea galbena sau un fotoliu rosu? Si aceste detalii pot amplifica efectul culorilor bloc folosite pe pereti si complementeaza tonurile in alt fel. Daca nu vrei sa mergi prea departe, poti alege perne, vaze sau chiar plante care sa ajute la crearea contrastului dorit.

Foloseste materiale de calitate

Daca vrei sa ai un rezultat final cu durabilitate extinsa, este recomandat sa folosesti produse de calitate inalta. Pentru a merge la sigur, poti folosi vopseluri de marca, profesionale, chiar daca sunt mai costisitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea