Amenajarea casei

#Jaluzele verticale #amenajare casa #jaluzele

Cum alegi jaluzelele verticale potrivite pentru dormitorul tau

 

Dormitorul este refugiul nostru dupa o zi obositoare, locul in care ne reincarcam bateriile. Jaluzelele verticale se numara printre accesoriile de baza care contribuie la crearea unei atmosfere relaxante si primitoare.

 

Modul in care iti decorezi dormitorul iti poate influenta starea de spirit si calitatea somnului, asa ca trebuie sa acorzi atentie fiecarui detaliu. Tine cont de urmatoarele recomandari si vei reusi sa cumperi jaluzelele verticale potrivite pentru aceasta incapere.

De ce sa optezi pentru jaluzele verticale in dormitor?

Jaluzelele verticale ofera protectie impotriva razelor soarelui si te ajuta sa controlezi cantitatea de lumina din incapere, in functie de nevoile tale si de momentul zilei. In zilele in care vrei sa petreci mai mult timp in pat, asa cum se intampla in weekend, poti inchide jaluzelele complet pentru a te bucura de un somn odihnitor. Astfel primele raze ale soarelui iti vor bate in geam ca de obicei, insa nu iti vor mai intra in casa.

Inca un avantaj pe care il ofera jaluzelele verticale este intimitatea. Daca locuiesti la casa ori blocul vecin este aproape, cu siguranta te poti trezi cu cateva priviri curioase in interiorul locuintei. Iar dormitorul este spatiul in care chiar ai nevoie sa te simti in siguranta.

Pe langa rolul lor practic, jaluzelele interioare indeplinesc si o functie estetica. Aduc o nota moderna spatiului, se integreaza cu succes in mai multe stiluri de amenajare si sunt usor de intretinut.

Jaluzelele verticale sunt o buna optiune si pentru persoanele care au alergie la praf. Acestea nu acumuleaza la fel de mult praf precum perdelele si draperiile. Unele dintre materialele din care sunt realizate sunt tratate ignifug si antistatic. In plus, pot fi usor curatate cu ajutorul aspiratorului reglat pe puterea minima.

Manevrarea jaluzelelor verticale poate fi facuta manual, cu ajuturul snurului de actionare sau electric. In ultimul caz se instaleaza un motor cu telecomanda.
 

Sfaturi pentru alegerea jaluzelelor verticale in dormitor

Inainte de a cumpara jaluzele verticale pentru dormitor, ia in calcul ca in aceasta incapere sunt recomandate modelele in nuante mai inchise. Acestea nu lasa soarele sa patrunda in incapere si te ajuta sa te odihnesti mai bine. Intr-adevar, jaluzelele in nuante mai deschise fac spatiul sa para mai mare si ofera un aer primitor, insa sunt indicate in dormitor numai daca obisnuiesti sa te trezesti devreme. Sunt mai potrivite pentru living si bucatarie.

Decorarea ferestrelor trebuie facuta in acelasi stil cu dormitorul. Daca in dormitor ai multe textile colorate, atunci mizeaza pe niste jaluzele interioare in nuante neutre, astfel incat sa nu incarci decorul. In schimb, daca in incapere predomina stilul minimalist si simti ca ai nevoie de o pata de culoare, de un element mai indraznet din punct de vedere cromatic, alege jaluzele colorate.

Pentru a pastra echilibrul in dormitor, asorteaza jaluzelele cu covorul ori anumite detalii din mobilier, dar niciodata cu nuanta peretilor. Singura exceptie este permisa in cazul peretilor albi. Descopera gama completa de jaluzele verticale pe rtm-jaluzele.ro, unde gasesti modele disponibile in 60 de culori. Transportul, masuratorile si montajul sunt gratuite pentru Cluj, la fel si serviciile de garantie si post-garantie.
 

Modelul de jaluzele verticale potrivit pentru dormitorul tau este cel care se pliaza pe necesitatile tale. Alege-l in functie de cata lumina ai nevoie in camera. Gasesti in comert modele transparente, semitransparente, opace ori de tip black-out, care blocheaza complet patrunderea luminii. In cazul dormitorului sunt indicate modele opace ori de tip black out. Opteaza pentru ultima varianta daca expunerea la soare este totala in camera.

Daca ai biroul in camera, atunci evita nuantele inchise si jaluzelele de tip black out. Ai nevoie de suficienta lumina in zona spatiului de lucru, altfel va fi obositor pentru ochi.

Dorinta de a gasi jaluzelele verticale potrivite pentru dormitorul tau se poate transforma repede in realitate daca urmezi recomandarile de mai sus.

Sursa foto: https://pixabay.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea