Amenajarea casei

#solutii siguranta casa #siguranta casa

Solutii practice pentru a spori siguranta casei tale

Se spune ca nicaieri nu este mai bine ca acasa. De aceea, acasa ar trebui sa insemne, in primul rand, siguranta, protectie și o atmosfera buna. Din fericire ai la dispozitie o multime de variante de securitate, cu ajutorul carora poti sa te bucuri de confort total in propria casa.

 

Asigurarile pentru locuinta

Cand vorbim despre securitatea locuintei nu vorbim doar despre eliminarea sanselor de patrundere prin efractie a unui musafir nepoftit. La fel de importanta este si protejarea impotriva riscurilor pe care nu le putem controla cum ar fi catastrofele naturale, incendiile. Daca doresti sa obtii mai multa protectie, este bine sa stii ca asigurarile pentru locuinte sunt de doua tipuri: obligatorii (PaD) sau facultative. Daca asigurarea obligatorie a locuintei (PaD) acopera toate riscurile naturale, cum sunt cutremurele, inundatiile si alunecarile de teren, pentru o paleta mai larga de riscuri, poti incheia o polita facultativa. Avantajul este ca poti obtine online oferte comparative pentru asigurare locuinta pret, fara sa fie nevoie sa te deplasezi la sediul unei agentii. Poti obtine consultanta gratuita in vederea alegerii unor solutii de asigurare potrivite nevoilor tale, rapid si usor.

Sistem de camere de supraveghere

Daca nu doresti sa fii victima unei spargeri si te gandești serios la cum ai putea spori siguranta casei tale, de departe cea mai eficienta solutie de securitate este instalarea unui sistem de supraveghere video. Avantajul noilor sisteme este ca acestea iti ofera posibilitatea de a vedea imaginile si filmarile in timp real chiar de pe telefonul tau mobil. Astfel, daca te afli intr-o vacanta, departe de locuinta, poti urmari fiecare miscare de acasa cat esti tu plecat. Vezi pe telefon ce are loc in curtea casei, la intrarea in locuinta. De asemenea, aceste sisteme pot fi setate astfel incat sa functioneze doar atunci cand exista o problema.

Sistem de alarma clasic

Alaturi de camerele de supraveghere, sistemele de alarma sunt si ele in topul metodelor de siguranta. Aceste sisteme protejeaza cel mai des spatii interioare, dar pot fi gandite si pentru exterior. Scopul acestor sisteme este de a te anunta pe tine, vecinii si o echipa de securitate ori de cate ori un intrus patrunde in locuinta ta. Sistemul functioneaza pe baza de senzori sensibili  la diferiti factori, cum ar fi miscare, fortari de usi sau geamuri, lovituri. Astfel, casa ta ramane pazita si in siguranta, oriunde te-ai afla.

Siguranta retelei Wi-Fi

In ziua de astazi infractorii devin din ce in ce mai inventivi, asa ca, pentru unii reteaua de internet wireless reprezinta o poarta catre conturi bancare, parole, adrese de logare si alte resurse online importante pentru tine. Din acest motiv instaleaza un antivirus performant si asigura-te ca esti conectat la sisteme care sa te avertizeze atunci cand cineva se logheaza in conturile tale (e-mail, contul de internet banking). De asemenea, schimba parola pe care o primesti automat cand faci instalarea retelei Wi-Fi. Alege un cifru complex, care sa cuprinda cifre, litere mici, litere mari, semne de punctuatie sau simboluri precum #, %, &.

Pe langa aceste solutii, mai poti apela si la detectoare de fum, detectoare de gaz sau detector pentru calitatea aerului, care te vor tine departe de dezastre precum incendii, intoxicatii, explozii. Punand sanatatea si siguranta ta si a celor dragi pe primul loc, te vei putea bucura de multe momente frumoase in acest an. Vacantele alaturi de cei dragi pot fi fara griji, stiind ca locuinta ta este protejata.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea