Amenajarea casei

#Ruwe Plus #piscina hidromasaj #piscina # hidromasaj #ruweplus.ro #inot contracurent #UWE

Ce iti trebuie pentru o piscina de vis

Piscina nu mai este, acum, nici in Romania, un vis irealizabil. Oamenii isi doresc tot mai mult sa locuiasca in case unifamiliale, cu gradini frumoase, pline de flori, unde sa petreaca clipe placute la aer curat alaturi de cei dragi. Dar cel mai atragator accesoriu al unei gradini il reprezinta piscina, locul in care ne bucuram de relaxare, armonie si tihna.

Exista, astazi, solutii constructive de piscine pentru toate buzunarele, in asa fel incat sa ne putem racori de arsita verii. Daca ne dorim insa mai mult decat turele simple de bazin, daca vrem ca piscina sa fie si o fantana de sanatate si tinerete, atunci avem nevoie de apa in miscare, care sa ne provoace la exercitiu, la efort, la antrenament si apoi sa ne rasplateasca cu rasfat. In acest scop, pentru piscina noastra de vis exista diverse echipamente de inot contracurent si hidromasaj, pentru montarea in etapa de constructie a piscinei sau pentru a fi adaugate la piscinele existente.


Echipamentele de inot contracurent

Sistemul de inot contracurent a fost inventat in 1967 de firma germana UWE prin linia de produse Jetstream si de atunci a fost in permanenta modernizat. Inseamna producerea unui puternic curent de apa si bule de aer, cu debit si directie reglabile, care transforma piscina intr-un rau de munte. Inotand contra acestui curent care impinge inotatorul inapoi, se ramane practic pe loc, astfel incat dimensiunile piscinei nu mai au nicio relevanta. Se poate inota cat timp se doreste, facandu-se exact efortul care se potriveste starii de sanatate si dorintei de antrenament ale fiecaruia.

Gama de echipamente de inot contracurent este destul de larga, in functie de debitul dorit al curentului de apa si aer, cat si de tensiunea de alimentare. Bambo, Juno, Coco, Eurojet, Miro sunt sisteme de inot contracurent cu debitul variind de la 21 litri pe secunda – o adevarata provocare chiar pentru sportivii de performanta si ideal pentru antrenamentul lor - pana la 12 litri pe secunda debit, potrivit pentru agrement si efort mai putin sustinut. Echipamentele pot avea sau nu iluminare pentru inotul pe timpul noptii, iar montajul lor se face in etapa de constructie a piscinei.


Modernizarea oricarui tip de piscina existenta

Daca piscina exista deja si se doreste doar sa i se aduca imbunatatiri, pentru alinierea la ultimele noutati in domeniu, se recomanda echipamentele Trevi si Trevi Lux. Avantajul acestor echipamente de piscina este acela ca nu trebuie facut niciun fel de modificare a bazinului, ci pur si simplu se monteaza, in cateva minute, sistemul Trevi sau Trevi Lux pe marginea lui. Echipamentele din gama Trevi sunt potrivite pentru orice fel de pisicina, indiferent daca aceasta este fixa (subterana) sau supraterana, demontabila, din plastic sau metal.

Echipamentul ofera sistem inot contracurent si hidromasaj intr-un amestec reglabil de apa si bule de aer, printr-un dispozitiv simplu de instalat si cu un design modern. Pentru placerea de a inota noaptea in piscine se poate opta pentru echipamentul Trevi Lux, prevazut cu un sistem de iluminare de 100 watti.


Echipamente de hidromasaj

Cum majoritatea oamenilor au probleme cu durerile de coloana in partea dorsala sau cervicala si cu circulatia la nivelul membrelor, piscina poate fi dotata cu echipamente de hidromasaj care sa amelioreze aceste afectiuni, dincolo de starea de bine, de relaxare si placere pe care o produc. Pentru masarea zonei cervicale se recomanda cascadele de apa cu jet larg, Largo, sau cu jet concentrat, Punto, care se monteaza pe marginea piscinei.

Pentru coloana, echipamentele Lido si Libra, in montaj individual sau in grupuri de cate 3-5, asigura un masaj reconfortant si recuperativ. Acestea se monteaza pe peretii laterali ai piscinei.

Pentru circulatia periferica se recomanda echipamentele de hidromasaj Viva, care, montate pe fundul bazinului, asigura un masaj puternic al talpilor si gambelor, punand sangele in miscare si reducand senzatia de “picioare grele”.

Aceste echipamente de hidromasaj pentru piscine pot fi grupate, constituind o zona de jacuzzi a piscinei. Ele sunt inglobate si in echipamentul Scala, in jurul unei bancute de trei persoane. Scala mai contine scara piscinei si un echipament integrat de inot contracurent cu iluminare. Se recomanda pentru utilizarea cu bazine de fibra de sticla sau de beton, dar si pentru modernizarea piscinelor vechi, caz in care nu trebuie modificat decat un perete.


Piscina la cheie Jetpool, cu bazin din fibra de sticla

Piscina la cheie Jetpool, cu bazin din fibra de sticla complet echipat cu aparatura, este perfecta pentru instalarea rapida dupa excavarea cavitatii in zona dorita din gradina. Este construita dintr-un material rezistent, de cea mai buna calitate, bine izolat. Marginea bazinului este prevazuta cu o suprafata anti-alunecare, pentru o mai mare siguranta. Piscina Jetpool este prevazuta cu toata aparatura care sa insemne confort, distractie si provocare: sistem de hidromasaj, echipament pentru inot contracurent, lumina, scara si bancuta de Jacuzzi.

Prevazuta cu sistemele JetStream Scala si Doppio, piscina Jetpool permite comutarea automata intre mai multe moduri de functionare in regim de inot contracurent si masaj cu una sau trei duze. Zona de Jacuzzi a bazinului din fibra de sticla Jetpool ofera diferite tipuri de masaj, pentru detensionarea muschilor picioarelor, spatelui, umerilor si gatului.

Piscina poate avea si sistem de incalzire a apei, cat si acoperitoare retractabile, comandat electric.


Cum sa alegi echipamentele

Pentru alegerea echipamentelor trebuie sa avem in vedere daca suntem in faza de proiectare si acestea se pot monta in faza de constructie a piscinei sau trebuie adaugate la o piscina existenta. Trebuie hotarat debitul dorit pentru sistemele de inot contracurent si hidromasaj si amplasarea lor in functie de afectiunile pe care dorim sa le amelioram sau doar sa le prevenim. Importanta este si tensiunea de alimentare, cat si puterea electrica instalata pe care o permit circuitele.

Toate echipamentele de hidromasaj sau inot contracurent lucreaza intr-un regim puternic tranzitoriu, pentru ca atat copiii si prietenii de la piscina de acasa, cat si cei care vin la piscinele publice adora sa se joace la butoane. De aceea, calitatea si anduranta aparaturii sunt aspecte foarte importante, cu atat mai mult cu cat unele modele de pompe sunt astfel concepute incat nu pot fi reparate, ci doar inlocuite.

Pentru ca exista multi producatori de echipamente de inot contracurent si hidromasaj, relevanta este calitatea si certificarea produselor conform unor standarde, prezenta lor pe o piata cat mai larga, dar si durata de existenta a firmei producatoare si palmaresul ei.

In cazul produselor JetStream UWE, calitatea si siguranta in exploatare sunt certificate prin exigentele standarde germane TUV. Compania UWE, infiintata inca din 1948, in Germania, a inventat sistemul de inot contracurent in 1967, iar de atunci a castigat increderea clientilor din intreaga lume, produsele JetStream UWE fiind prezente in peste 50 de tari, in dotarea piscinelor rezidentiale, publice, cu apa dulce, de mare sau termala, si chiar a piscinelor olimpice.

Ruwe Plus SRL este singurul importator al produselor UWE Germania in Romania.

Detalii pe www.ruweplus.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea