Amenajarea casei

#locuinte #case #case mici

Traiul in cutii de chibrituri: top 5 case incredibil de mici

Visul de a trai intr-o casa cat un palat, cu holuri largi si camere in care poti intoarce fara probleme un camion, nu este valabil pentru toata lumea. In timp ce multi viseaza sa locuiasca in case cat mai mari, altii nu stiu cum sa faca sa locuiasca in "cutii de chibrituri". Desi nu duc lipsa de bani, anumite persoane prefera sa investeasca in locuinte mici, care sunt reduse la esential.


1. Casa sustinuta cu energie solara

Un cuplu din New England (SUA) s-a mutat intr-o casa mai mica decat o garsoniera. Locuinta este sustinuta cu ajutorul energiei solare. Cat despre apa necesara ingrijirii personale si gatitului, aceasta provine de la ploi si este stocata in containere mari, unde este si filtrata.

 

2. Casa fara usi

Are mai putin de 70 de metri patrati, este albastra si nu este prevazuta cu usi. Vorbim despre una dintre cele mai mici case din lume, realizata din 2 parti modulare. Casa apartine unui cuplu din Minnesota, care si-a dorit sa aiba unde evada in weekend. Practic, sotii au considerat ca au nevoie doar de un acoperis deasupra capului, nu si de usi care sa-i fereasca de musafirii nepoftiti. Asa cum era de asteptat, mobilierul si accesoriile din minuscula casa sunt portabile.


3. Casa din materiale reciclate

Un barbat din Texas (SUA) s-a saturat sa vada cum in fiecare zi apar noi constructii opulente, astfel ca s-a gandit ca ar putea face o schimbare. Casa lui are doar cativa zeci de metri patrati si este realizata in totalitate din materiale reciclate. De la piesele de mobilier, pana la usi, ferestre si acoperis, totul este confectionat din materiale refolosibile.


4. Casa mobila

In timp ce Bill Gates, unul dintre cei mai bogati oameni ai lumii, are o casa de 6000 de metri patrati, doi soti s-au gandit sa isi faca o casa de doar 6 metri patrati. De ce si-au dorit o casa mica? In primul rand pentru pretul foarte mic de achizitie, iar in al doilea rand pentru ca isi doreau sa o mute in functie de locul unde isi petreceau vacanta. Desi este incredibil de mica, casa este prevazuta cu baie, spatiu pentru gatit si un mini-dormitor.


5. Casa cu iz victorian

O americanca a cumparat in urma cu ceva timp o cabana de vanatoare de doar cativa metri patrati. Pasionata de design interior si arhitectura, femeia a transformat cabana intr-o casuta cocheta in stil victorian. In interior, piesa de rezistenta este un candelabru din cristal.



Sursa foto: realestate.msn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea