Amenajarea casei

#cumparare casa #proprietar casa #sfaturi practice

4 ponturi utile pentru noul tau statut de proprietar de casa

Noul tau statut de proprietar al casei pe care ti-ai dorit-o intotdeauna nu iti aduce doar satisfactii imense si confortul de a detine propria locuinta pe termen nelimitat. El vine cu o serie de responsabilitati noi, pe care este bine sa le gestionezi de la inceput cu tact. Micile decizii de acum vor avea efecte majore in viitor!

Achizitionarea propriei case seamana izbitor cu o casatorie: ai semnat actele, te asteapta "luna de miere" presarata cu petreceri de casa noua si cu extazul de a detine o locuinta "pe numele tau". Pe de alta parte, este bine sa fii pregatit si pentru partile mai putin placute ale detinerii unei proprietati.

Iata de ce ar trebui sa tii cont in primul tau an in care ai statut de proprietar cu acte in regula!


1. Pregateste-te de reparatii

Toate defectiunile posibile ale locuintei sunt exclusiv responsabilitatea ta. Tevile sparte, cablurile intrerupte din instalatia electrica sau prabusirea acoperisului sunt "ghinioane" iminente, de care trebuie sa te ocupi personal.

Din acest motiv, este necesar sa economisesti anual in jur de 1-3% din pretul initial al casei, daca vrei sa faci fata problemelor neasteptate in mod fezabil.


2. Inspecteaza periodic casa

Asa cum o boala poate fi tratata mult mai usor in faza incipienta, detectarea anumitor probleme ale locuintei devreme (mucegaiul, infestarea cu rozatoare sau gandaci etc.) va face diferenta intre reparatii minore si suportarea unor costuri dezastruoase pentru bugetul tau cand lucrurile degenereaza in pagube majore. Fa-ti timp si inspecteaza lunar pivnita, podul, izolatia casei sau starea acoperisului.


3. Cunoaste nevoile electrocasnicelor

Speranta de viata a electrocasnicelor tale poate sa scada dramatic daca nu le cunosti cu adevarat nevoile. Menajeaza-le de la inceput, daca vrei sa-ti fie alaturi 15 sau chiar 20 de ani, fara sa fie nevoie de reparatii.

De exemplu, ai grija ca priza la care conectezi frigiderul sa nu prezinte fluctuatii de electricitate (motorul poate sa cedeze in doar cateva luni de utilizare). Foloseste produsele corecte pentru masina de spalat, curata-le conform specificatiilor producatorului si nu neglija pasii lor esentiali de intretinere si utilizare.


4. Asigura-ti casa corespunzator

Incheie o polita de asigurare pentru casa ta si roaga un profesionist sa evalueze bine clauzele, astfel incat sa fii 100% asigurat in caz de incendiu, inundatie sau un dezastru natural. Poate veni o zi in care sa te bucuri nespus ca ti-ai luat aceasta masura de prevedere!

Sursa foto: howtodothings.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului