Amenajarea casei

#opere de arta #amenajare living #amenajari interioare #living

Ce forme de arta i se potrivesc livingului tau

Livingul este locul in care toata lumea vine sa se relaxeze, sa socializeze cu prietenii, sa urmareasca un film, sa citeasca o carte sau sa termine o zi obositoare de munca. Tocmai de aceea, ambianta livingului trebuie sa fie in concordanta cu asteptarile tuturor: moderna, relaxanta, intima, dar si atragatoare. Iata, deci, locul ideal de a expune una dau mai multe opere de arta .

1 Picturile inramate sunt operele de arta cel mai frecvent regasite in living. O pictura reusita poti cumpara de oriunde: de la o galerie de arta , de la o expozitie sau de la un targ mestesugaresc, cu preturi intre cateva zeci de lei pana la cateva sute de lei.

2 Nu acumula prea multe opere de arta in aceeasi camera pentru ca va parea incarcata si obositoare. Este o greseala frecventa in amenajarile interioare, de pe vremea cand era la moda vitrina plina de bibelouri.

3 O opera de arta ideala nu trebuie sa fie prea evidenta. Daca alegi un tablou de mari dimensiuni, ocoleste nuantele prea stidente. Daca plasezi intr-un colt al camerei o lampa realizata de un artist plastic, nu mai aseza langa ea nimic din aceeasi categorie.

4 Potriveste opera de arta cu stilul de amenajare al camerei. La un stil rustic , nu se va potrivi o piesa din arta moderna . Un stil de mobilier victorian va impune automat o opera de arta apartinand aceleiasi perioade.

5 Cand esti tentat sa investesti foarte mult intr-o opera de arta, gandeste-te daca poate avea valoare atemporala si iti va mai placea si peste cativa ani. Mai ales daca-ti place sa schimbi des interiorul casei.

6 Daca alegi sa-ti decorezi peretii cu imagini alb negru, atunci poti sa expui mai multe piese de acest gen. O idee ar fi sa folosesti cateva imagini sugestive din natura (forme de relief, picaturi de apa, vegetatie) pe care sa le inramezi identic.

7 Nu uita ca forma de arta pe care o afisezi in living reprezinta gusturile si preferintele tale, asa ca invata sa fii mai pretentios si sa nu alegi chiar orice. O sculptura sau o gravura a unui artist necunoscut poate fi mult mai de impact decat o imitatie dupa o pictura celebra.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea