Amenajarea casei

#stil rustic #design interior #tendinte 2012 #mobilier casa

5 trenduri pe care trebuie sa le urmezi in 2012

Ca fiecare inceput de an, 2012 vine cu cateva tendinte noi in decoratiunile interioare, care iti aduc noi idei despre cum sa-ti remodelezi interiorul casei, astfel incat sa fii in pas cu moda. Iata care sunt cinci dintre tendintele principale si cum le poti aplica in cazul casei tale.

1 Rustic, cu o nota de antichitate

Sfaturile despre salvarea Planetei si indemnurile ecologice sunt subiecte foarte actuale, tocmai de aceea reciclarea vine ca o urmare fireasca a lor. In decoratiunile interioare, mobila reciclata poate deveni chiar valoroasa si foarte la moda, reprezentand una dintre tendintele actuale.
Alege mai ales mobila din lemn natural, chiar si pentru bucatarie sau baie, pe care o poti revopsi dupa bunul plac.

Designerii de interior ne sfatuiesc sa reciclam si alte materiale in afara de moblier si sa nu reducem aria numai la lemn: metal, plastic, materiale textile etc.

2 Mobila joasa

Daca ai retinut stilul de mobilier japonez, cu piese minimale, care se intind pe lungime, atunci stii ce stil se poarta acum. O masuta de cafea joasa, care sa se asorteze cu o canapea la fel de joasa si alte piese de mobilier apropiate de nivelul solului reprezinta tendinta actuala.
Daca te afli in etapa de a-ti mobila casa , poate ar fi bine sa iei in calcul aceasta alternativa.

3 Opere mari de arta (mai ales fotografie)

Astazi sunt la moda obiectele masive de interior, indiferent ca e vorba de piese de mobilier sau decoratiuni interioare. Vrei sa te incadrezi in tendintele actuale? Agata pe un perete o fotorgafie de mari dimeniuni inramata, dar neaparat alb-negru. Va deveni rapid piesa centrala a camerei.

4 Materialele ecologice

Pentru draperii, tapiterie, paturi, covor , fete de masa sau huse de scaune, alege materiale naturale in nuante la fel de naturale: bumbac, in, canepa, matase, lana. Alege nuante deschise de tip gri, bej, crem, alb. Acestea au avantajuld e a face interiorul mai cald, mai intim si mai primitor.

5 Combinatia gri- maron

Sa nu te miri daca vei observa ca paleta coloristica din decoratiunile interioare ale lui 2012 se reduce la culori inspirate din natura. Combinatia anului va fi gri-maron, insa poti folosi orice nuanta ale celor doua culori.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului