Amenajarea casei

#ornamente de brad #decoratiuni casa #decoratiuni craciun #refolosire decoratiuni craciun

5 modalitati de a refolosi decoratiunile de Craciun

Dupa primele zile din noul an, marcate de noi sarbatori, incepe procesul de inlaturare a decoratiunilor de Craciun pe care le aplicasei cu drag cu mai putin de o luna in urma. Cum renuntarea la ornamentele de sarbatori te poate umple de tristete, descopera cateva modalitati de a le refolosi - temporar sau permanent!

1 Lumini albe in dormitor

Pentru a crea o atmosfera festiva, dar si intima, in dormitor, te poti folosi de instalatiile luminoase de culoare alba - acestea sunt ideale si se asorteaza perfect intr-un dormitor decorat in nuante similare (alb, crem, bej, nude etc.). Le poti aplica pe draperii, creand modele care sa imite forma acestora. Astfel, eviti supraincarcarea si mentii bunul gust.

In acelasi stil, poti opta pentru o perdea din instalatii luminoase cu beculete albe pe care o poti aplica fie atunci cand iti doresti sa creezi o atmosfera romantica, fie permanent, pentru a spori senzatia de intimitate.

2 Tablie luminata

Cu putin efort, poti crea o piesa de mobilier deosebita cu ajutorul instalatiilor luminoase de Craciun. Ai nevoie de o tablie de pat , alcatuita dintr-o rama de lemn si placi din policarbonat, in interiorul careia sa introduci siraguri luminoase (albe sau colorate, in functie de efectul pe care iti doresti sa il obtii, dar si a culorilor din incapere).

3 Arta pe perete

Cu putina imaginatie si indemanare, poti imbina cateva siraguri luminoase diferite si crea propria opera de arta pe care, apoi, sa o agati de un perete alb, de preferinta intr-un loc destul de spatios (pentru a nu incarca prea mult vizual). Incearca sa mergi pe o singura culoare si, eventual, fructifica la maxim instalatiile luminoase cu fir alb (daca ai), in detrimentul celor cu fir verde.

4 Decoratiuni de nunta

Ornamentele luminoase de Craciun pot fi incluse cu usurinta in decorul festiv al unei nunti! Gandeste-te doar cat de frumos vor arata instalatiile luminoase la intrarea in restaurant sau chiar amplasate pe tavan! Daca iti doresti sa te implici direct in decorarea propriei tale nunti (dar nu numai), afla ca instalatiile de lumini reprezinta o alegere ieftina si de efect!

5 Veioza originala

Pentru a crea o atmosfera calda, intima, intr-una din incaperile casei, te poti folosi de instalatiile luminoase de Craciun pentru a crea o veioza originala, care sa imprastie o lumina discreta. In acest sens, alege o sticla de vin pe care sa o umpli cu beculete stralucitoare - efectul este garantat! Daca ai mai multe instalatii de Craciun, poti crea mai multe astfel de veioze pentru mai multe incaperi ale casei.

Sticlele de vin nu sunt, insa, singurele recipiente pe care le poti umple cu decoratiuni luminoase de Craciun! Pentru un efect similar, poti indesa siraguri de lumini in interiorul oricaror vase de sticla de care dispui si pe care le poti folosi ca obiecte ornamentale . De pilda, poti crea un efect spectaculos cu ajutorul unor vaze sau chiar a unor borcane incapatoare din sticla. Nu ezita sa incerci unele in forme originale!

Sursa foto: babble.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului