Amenajarea casei

#amenajare casa #sfaturi practice # atelier de creatie #amenajare atelier

Amenajarea unui atelier de creatie in propria casa

Daca ai un hobby care-ti da tarcoale si esti tentat sa il aprofundezi sau sa il transformi intr-o activitate profesionala, atunci ai nevoie de un mic spatiu de desfasurare, doar al tau! Si unde altundeva decat in propria casa? Indiferent ca ai o casuta mica sau ca stai intr-un apartament, daca esti pasionat de scris, moda sau sculptura, iti poti amenaja cu succes un mic atelier de creatie in care sa-ti etalezi talentul si sa-ti desavarsesti creatiile!


Atelier de scris

Atelierul pentru scris se poate realiza in orice camaruta a casei sau chiar in jumatate din aceasta, recomandabil intr-o incapere in care exista o biblioteca. Cartile pot fi de mare ajutor in desavarsirea operelor literare sau pot deveni surse de inspiratie pentru noi proiecte.

Ai nevoie si de un birou foarte simplu si micut, astfel incat sa nu ocupe mult spatiu, si un scaunel simplu si modern, asortat cu restul mobilei din camera.


Atelier de sculptura

Desi ar putea parea ca sculptorii au nevoie de mult spatiu pentru a se desfasura, in realitate un atelier de creatie pentru sculptura se poate aranja si intr-o camera mica, daca esti suficient de pragmatic in alegerea mobilierului si organizarea spatiului.

Ai nevoie de un birou, pentru depozitarea ustensilelor, schitelor si proiectelor, dar si de o etajera, pentru etalarea capodoporelor. Este recomandat ca etajera sa fie suspendata pe perete, pentru a economisi spatiu.

Asigura-te ca ai si un spatiu liber, neamenajat, in atelierul pentru scultpura, pentru a-ti putea desfasura activitatea si manevra in voie lemnul sau materialele pe care le sculptezi.


Atelier de moda

Jonglezi cu masina de cusut, acele si ata si esti pasionat de moda? Iti place sa te aventurezi in universul designului vestimentar si sa confectionezi haine unicat? Inseamna ca ai suficient talent incat sa iti creezi un mic atelier de moda in propria locuinta!

Atelierul de moda cuprinde o multime de ustensile, materiale de lucru si accesorii care au tendinta de a ocupa spatiu. Organizarea rationala a spatiului de lucru este cheia amenajarii unui atelier de creatie intr-o camera mica.

Opteaza pentru cutii de depozitare sic si moderne in care sa-ti pui ustensilele si cu care poti decora camera. Amenajeaza spatiului cu etajere suspendate pe perete, masina de cusut cat mai mica si functionala si un birou pe care sa masori materiale si sa-ti pui in practica ideile in schite.




Sursa foto: theworkathomewoman.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea