Amenajarea casei

#amenajare #amenajarea locuintei #locuita #stilul danez

Amenajarea locuintei in stil danez: relaxare si confort in doar cativa pasi!

Unul dintre lucrurile de care este important sa tii cont atunci cand iti amenajezi casa este tema de design pe care o alegi. Pentru deocorarea locuintei intr-un stil elegant, dar si confortabil, te poti inspira din stilul danez, mai ales daca ai o locuinta de vacanta.

Piatra, metalul si lemnul sunt cateva dintre materialele de constructie folosite pentru a amenaja locuinta, inspirandu-te din stilul danez. Designul casei este primitor si relaxant, iar locuinta ta va fi excelenta pentru destindere si reuniuni intime.


Biblioteca si camera de lucru in stil danez

In aceste doua incaperi, poti alege sa folosesti lemnul ca element principal de amenajare. Asadar, construieste o biblioteca din lemn, pune o masuta in centrul camerei, iar de jur-imprejurul peretilor opteaza pentru canapele din lemn cu perne din piele care sa imite culoarea lemnului. Vei crea, astfel, o camera linistita in care sa te relaxezi, citind o carte buna.



In continuarea aceste incaperi, poti sa amenajezi camera de lucru, in decorarea careia sa folosesti un birou confortabil si etajere aplicate pe pereti pentru stocarea documentelor. Pentru ca mediul de lucru sa fie mai placut, este recomandat ca in camera sa fie o fereastra mare, cat un perete, pentru a-ti oferi mai multa lumina, iar daca locuinta ta este situata intr-o zona cu peisaje montane, efectul de linistire este cu atat mai mare.


Bucataria in stil danez

Bucataria este una dintre camerele in care petreci destul de mult timp, gatind pentru familia ta, motiv pentru care decorul folosit este foarte important.

In bucatarie, este indicat sa folosesti piese de mobilier din fier. Asadar, opteaza pentru dulapuri in nuante calde si alege o masa rezistenta cu scaune rotative. Ferestrele mari sunt specifice pentru stilul danez, asadar ferestrele pe un perete al bucatariei pot reprezenta o alegere buna pentru amenajarea acestei camere. Draperiile lungi ofera eleganta camerei si sunt benefice atunci cand soarele mult prea puternic invadeaza camera.




Camera de relaxare in stil danez

Daca iti doresti o camera in care te relaxezi cand te intorci de la serviciu, decorul in stil danez poate fi ideal pentru amenajarea unei camere de relaxare. Si in aceasta incapere poti folosi lemnul ca material principal.

O fereastra mare pe un perete si canapele din piele in jurul camerei sunt potrivite pentru a crea un spatiul linistit si relaxant.



Sursa foto: decoist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului