Amenajarea casei

#trenduri #design interior #iluminat

5 trenduri in materie de iluminat interior

La fiecare inceput de an, un set de trenduri este bine stabilit pentru fiecare domeniu, indiferent ca vorbim de fashion, sport sau mancare. Cat despre iluminatul interior, find un element de baza al designului, anul acesta  avem cateva caracteristici dupa care sa ne ghidam atunci cand alegem un corp de iluminat potrivit pentru spatiul de care dispunem. In continuare vom vorbi despre culori, finisaje, texturi, intr-un decor iluminat eficient si estetic de calitate superioara.

 

Culoarea anului 2022

Cei de la Pantone au ales pentru 2022 o nuanta de violet apropiata de albastru. O culoare usor de integrat in designul nostru interior, atat pentru corpurile de iluminat cat si pentru mobilier, decor sau alte elemente din compozitie. Culoarea poate fi usor integrata intr-un design minimalist, soft-glam, contemporan sau chiar unul industrial.

Formele corpurilor de iluminat in 2022

In 2022 expertii in design si iluminat anunta un val al diversitatii si originalitatii, astfel interesul pentru corpurile de iluminat unice si personalizate a crescut considerabil. Un candelabru indraznet, personalizat poate fi exact ce ai nevoie. Acesta este realizat la comanda pentru a se potrivi exact spatiului in care urmeaza sa fie asezat. Un asemenea corp de iluminat poate fi o piesa extravaganta care sa atraga toate privirile in casa ta.

De asemenea putem vorbi si despre inmultirea punctelor de iluminat, lampi mici si simple asezate in colturi intr-un un stil minimalist. In aceasta categorie putem mentiona si lampile din sticla transparenta, laptoasa sau fumurii.

Un alt tip de iluminat este cel din tavan cu ajutorul unui pendul. Acest tip de iluminat este utilizat pentru a oferi un aer sofisticat oricarei incaperi, mai ales daca este una moderna, industriala sau minimalista.

Materialele din care sunt fabricate corpurile in 2022

In ultimii ani s-a incercat reducerea poluarii alaturi de protejarea naturii intensiv. Astfel ca materialele din 2022 sunt cat mai eco-friendly. Corpurile de iluminat din materiale naturale cum ar fi lemnul, ratanul, rachita, combinate cu sticla si metale reciclabile sunt o combinatie ideala. Devine din ce in ce mai frecventa folosirea diferitelor tipuri de tesaturi si a sforii sau bambusului.

Stiluri in trend in 2022

Acest aspect este unul important atunci cand iti alegi corpurile de iluminat. Identificarea stilului pe care il doresti in locuinta ta te poate ajuta sa alegi cele mai potrivite elemente pentru tine. In anul 2022 stilul minimalist ramane inca unul foarte apreciat si utitlizat. Mai mult, te poti folosi de spoturi pentru a lumina in mod intim, delicat o incapere, dar trebuie sa tii cont ca vei avea nevoie de un numar ridicat de puncte de iluminat pentru tavan.

Alaturi de el gasim si stilul modern, contemporan care se clasifica in top alegeri pentru design interior. Pentru cei care vor sa fie mai extravaganti, integrarea unor elemente vintage in designul interior intr-un avangardism usor, gratios este alegerea perfecta.

Iluminatul eficient si economic

Tendintele noului an vin cu o grija deosebita pentru mediul inconjurator. De aceea, poti opta si tu  pentru corpuri de iluminat din materiale naturale si care au forme inedite, carora sa le atasezi becuri LED pentru ca sunt o optiune mai prietenoasa cu mediul.   

In concluzie, alege acele corpuri de iluminat care iti plac si care te fac sa te simti multumit de ceea ce ai realizat in locuinta ta. Ai o multime de optiuni din care sa alegi produsul ideal care sa transforme orice seara intr-una relaxanta, nu intr-o casa, ci in “Acasa”.

 FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului