Amenajarea casei

#amenajare hol #amenajare casa

Amenajare hol: 4 piese de mobilier care nu trebuie sa-ti lipseasca

Ajungi acasa, intri intai in hol. De fiecare data iti intampini musafirii pe hol. Aceasta incapere este reprezentativa pentru o locuinta, asta pentru ca ea creeaza prima impresie. Amenajarea holului este la fel de importanta ca designul interior ales pentru orice alta camera, iar piesele de mobilier alese trebuie sa imbine cu succes utilul cu placutul.

 

Holul este locul incaltamintei si al hainelor groase, al umbrelelor, al cheilor si al oglinzii in care iti ajustezi tinuta ultima data inainte de a iesi din casa spre birou sau in oras.

Mai jos vei gasi o lista cu 5 piese de mobilier care nu ar trebui sa lipseasca din holul tau:

Un cuier util

Jachetele, gecile sau gentile sunt obiecte pe care le pastrezi in ordine in holul casei tale, cu ajutorul unui cuier. Ai varianta de a opta pentru unul fix, amplasat pe perete sau pentru un cuier mobil, pe care-l poti muta ulterior si care poate fi din lemn sau metalic. Prima optiune este ideala in cazul unui hol de dimensiuni reduse, caci astfel vei face economie de spatiu. Curierul mobil, in schimb, este potrivit in holurile mai mari.

Poti alege mobilier pentru hol de la Unicspot.ro, unde vei gasi si numeroase modele de cuiere, din materiale variate si in culori diverse, potrivite pentru orice stil de amenajare interioara.

Un pantofar potrivit holului tau

O alta piesa de mobilier care nu poate lipsi dintr-un hol este pantofarul. Acest obiect are rolul de a te ajuta sa-ti organizezi incaltamintea si sa mentii astfel ordinea la intrarea in casa. Exista diverse modele de pantofare, precum cele din lemn, din textil, etajat pe verticala sau cu bancuta pe deasupra, pe care te poti aseza ca sa te incalti.

In cazul unui hol de dimensiuni reduse, alege un pantofar textil cu fermoar 61x30x175cm. Acesta dispune de rafturi si cutii pentru depozitarea incaltamintei, dar si a altor articole vestimentare. Se inchide prin intermediul a doua fermoare, este usor de montat si poate fi mutat oriunde ai nevoie de el. 

Daca vrei sa-ti amenajezi holul cu un pantofar clasic, atunci poti opta pentru unul realizat din pal, sub forma de bancuta, pe care sa te asezi pentru a te incalta, respectiv descalta. De exemplu, pantofarul Albia alb 60x30x45 cm are suficient spatiu pentru depozitarea incaltamintei, este elegant, se asorteaza cu orice design interior si se potriveste atat incaperilor mici, cat si holurilor ceva mai mari. Se curata usor si pe langa rolul functional, acesta are si rol decorativ pentru locuinta ta.

O oglinda

Ti-ai ales tinuta potrivita si te afli pe hol, gata sa iesi din casa. Cel mai probabil vei arunca o ultima privire in oglinda, pentru a-ti verifica look-ul. Tocmai de aceea un accesoriu precum oglinda se regaseste pe lista obiectelor de mobilier care nu trebuie sa-ti lipseasca. O poti lipi direct pe perete sau, dupa preferinte, vei alege un cuier care sa includa si oglinda. De asemenea, exista pe piata si varianta de oglinda cu rama si suport, pe care sa o asezi acolo unde ai nevoie de ea, inclusiv pe hol.

Un suport pentru umbrele

Exista cuiere multifunctionale care au incluse si suport pentru umbrele. In caz contrar, achizitia unuia separat iti va decora holul si iti va proteja podeaua de umezeala in sezonul rece.

Pe langa cuier, pantofar, oglinda si suport pentru umbrele, pe hol mai poti adauga si alte accesorii. Un suport de agatat cheile, pentru a sti mereu unde le gasesti, sau un tablou cu mesaj, definitoriu pentru locuinta si familia ta.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea