Amenajarea casei

# amenajare locuinta #decoratiuni #accesorii

4 accesorii si decoratiuni pentru amenajarea unei locuinte de vis

O amenajare originala, creativa si reusita in final depinde intr-o mare masura de detaliile cu care infrumusetezi atmosfera din locuinta. Accesoriile si decoratiunile joaca un rol esential in orice proiect de design interior si ajuta la completarea decorului din fiecare incapere.

 

Iata cateva idei care te vor ajuta sa lasi o amprenta deosebita si ce elemente poti folosi pentru o amenajare de vis:

1. Parfumuri de interior

Parfumurile de interior au un rol mai important decat simpla neutralizare a mirosurilor neplacute sau a aerului inchis. Acestea ajuta la crearea unei atmosfere primitoare si confortabile locuinta ta. Parfumul potrivit poate chiar sa lase o impresie puternica asupra invitatilor care iti calca pragul regulat.

Alege difuzoare profesionale de parfum, instalate in fiecare camera din locuinta. Alege aromele in functie de spatiu si de starea pe care doresti sa o incurajezi. In dormitor se recomanda un parfum fin, de preferabil cu note florale si de vanilie, pentru a te ajuta sa te relaxezi. In baie, poti recrea mediul dintr-un spa, cu ajutorul unui parfum care aminteste de plaja si ocean.

Parfumurile orientale, dar si cele pe baza de citrice, mai fresh, pot inspira zona sufrageriei, iar detaliile de tip gurmand pot fi subliniate prin parfumuri condimentate, cu note de scortisoara si nucsoara.

2. Textile

La capitolul textile poti include covoare, covorase, perne si paturi pentru fotolii sau canapele. Covoarele iti ofera confort, dar sunt si bune izolatoare de caldura. Mai ales daca locuiesti la casa, trebuie sa iei in considerare caldura care se pierde prin pardoseala si sa acoperi parchetul si gresia.

Covoarele au si rolul de a izola fonic, lucru care este important daca ai copii si locuiesti la bloc, pentru a nu primi prea multe plangeri din partea vecinilor.

Pernele decorative, cuverturile si paturile sunt utile, dar ofera si un aspect estetic inedit in cadrul oricarui tip de design. Pernele decorative iti permit si sa adaugi o pata de culoare oricarei camere. Alege perne cu patternuri sau in culorile care completeaza cu succes tipul de design pe care il preferi.

3. Oglinzi

Nici oglinzile nu sunt elemente de trecut cu vederea pentru decorarea unei locuinte. Acestea sunt elemente indispensabile in baie sau in hol, dar pot sa avantajeze camere care sunt prea mici de asemenea. Oglinzile ajuta la crearea senzatiei vizuale de spatiu si reflecta lumina, oferind un aspect aerisit si luminos camerelor.

Monteaza oglinzi mare pe un perete de accent din sufragerie sau alege un sifonier cu oglinzi montate pe toate usile exterioare. In acest fel poti aduce un plus de spatiu intr-o garsoniera sau intr-un apartament de mici dimensiuni.

4. Obiecte decorative si arta

Nu in ultimul rand, concentreaza-te pe obiectele decorative care pot fi asezate pe corpurile de mobilier, masutele de cafea sau pe pereti. Pentru decorul peretilor, monteaza fotografii inramate sau opere de arta pe care le colectionezi.

Obiectele decorative precum micile sculpturi, vazele cu model special sau figurinele achizitionate din targuri de antichitati sunt potrivite pentru a fi asezate in sufragerie sau pe hol.

Concentreaza-te pe accesoriile si decoratiunile care ti transmit un mesaj personal si care pot fi integrate cu usurinta in amenajarea pe care o pui la cale. Nu uita de elementele subtile care transforma locuinta cu adevarat in „acasa”.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea