Amenajarea casei

# design casa #organizarea casei #organizare casa #amenajare casa #design interior #profesionist

Secretele pe care niciun profesionist in organizarea casei nu ti le va spune pe gratis

Organizarea casei este importanta daca vrei sa te simti bine si sa ai libertatea de a folosi fiecare obiect din casa. Cand totul este dezorganizat, atunci tinzi sa uiti de obiectele pe care le detii sau sa iti fie neclar unde anume le-ai depozitat. De aceea, mai jos ai o lista cu secrete care sa te ajute in a avea casa pe care ti-o doresti:

1. Totul trebuie sa fie sortat in cinci pachete

Atunci cand faci curat in casa este bine sa pui totul in 5 categorii: o gramada in care pui lucrurile pe care le pastrezi, o alta in care sa pui lucrurile pe care le donezi, in alta cele la care te mai gandesti, o gramada cu obiecte pe care le vinzi, alta cu cele pe care le arunci la gunoi. Daca pachetul cu lucruri la care te mai gandesti nu a fost vizitat pentru mai bine de 6 luni, atunci e cazul sa le lasi sa plece din viata ta.

2. Reguli clare pentru planul tau

Cand te hotarasti sa iti organizezi casa apare indoiala la fiecare obiect pe care vrei sa il arunci sau donezi. De aceea este bine sa iti construiesti reguli clare de urmat: nu arunc nimic care este de culoarea neagra (sau orice altceva iti place tie) sau care este din materialul bumbac. Astfel vei stii ce anume sa urmezi si totul va deveni usor si rapid.

3. Cutii transparente

Problema cutiilor colorate este ca ele contin obiecte pe care nu le mai poti vedea si iti este greu sa stii ce anume ai pus acolo. De aceea se recomanda utilizarea cutiilor transparente care sa fie putine si doar in locurile unde este necesar.

4. Scapa de hartii

In fiecare zi exista hartii de aruncat (sau reciclat). De aceea sfatul este sa le sortezi imediat cum le primesti. Trebuie sa ai un teanc de hartii pentru aruncat intotdeauna si o data pe saptamana sa il golesti.

5. Scopul este sa arunci obiecte, nu sa le organizezi din ce in ce mai bine

Traim intr-o societate care pune accent pe acumulare si viata devine mai grea atunci cand toate aceste obiecte trebuie sa fie organizate. De accea, in loc sa iti cumperi un nou dulap, mai bine ai incerca sa reduci obiectele in permanenta.

6. Scapa de obiectele vechi nefolositoare

Daca iti doresti sa pastrezi amintirea unui obiect mare si vechi pe care nu il mai folosesti, mai bine ii faci o poza si il donezi cuiva care se va bucura de el. Asta va ajuta ambele persoane.

7. Uneori mai bine donezi decat sa vinzi

A astepta sa se vanda un produs pe care nu il mai folosesti este de cele mai multe ori o pierdere de timp si de spatiu. Este mai bine ca uneori sa donezi pentru a elibera spatiul si a te simti bine in propria ta casa. Atunci cand este eliberat este si armonie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului