Amenajarea casei

#amenajare casa hygge #casa hygge #hygge stilul danez #stilul hygge #hygge #amenajare casa

Cum sa ai o casa Hygge! 6 idei de amenajare de care sa tii cont

Auzim tot mai des in jurul nostru despre stilul Hygge. Stilul de viata inspirat de la danezi, despre care se spune ca sunt cei mai fericiti oameni din lume, este mai mult decat un trend, este mai degraba un stil de viata.

Hygge este despre a trai in prezent si de a gasi implinirea in lucrurile mici, despre conexiunea cu cei dragi, dar si despre felul in care iti amenajezi casa. Inspira-te din stilul danez de decorare si transforma-ti casa intr-un loc confortabil si placut.

1. Lasa lumina sa inunde locuinta

Intr-o casa decorata in stil Hygge lumina patrunde in locuinta peste tot si la fel de importante sunt si corpurile de iluminat care sunt alese pentru a crea oaze linistitoare de lumina.

Pune corpurile de iluminat acolo unde vrei sa induci si mai mult confort. Alege corpurile de iluminat ca si cum ar fi piese de arta. In casele danezilor vei gasi intotdeauna lampadare sau veioze cu design deosebit.

2. Adauga elemente naturale

Danezii nu au cum sa adopte un curent eco green din cauza climei si temperaturilor capricioase de care au parte, insa au gasit alternative de a aduce piese inspirate din natura in interioarele decorate Hygge. Accentul cade pe lemn: podele din lemn natural, mobilier si chiar jucarii, toate te vor face sa te simti mai aproape de natura, iar aceasta este o parte importanta din conceptul Hygge.

3. Creeaza un loc de relaxare

O casa decorata in stil Hygge are nevoie de locul perfect in care sa te retragi pentru a te relaxa sub patura. Este locul in care te simti linistit si in siguranta, unde citesti o carte sau bei un ceai. Cand te retragi in coltul tau trebuie sa te deconectezi de la tot ce inseamna tehnologie si sa uiti de toate problemele de peste zi.

4. Alege doar culori calde

Paleta de culori pe care o alegi atunci cand iti transformi locuinta in una decorata in stil Hygge este foarte importanta. Chiar daca poti folosi orice culori doresti, danezii prefera totusi o paleta de culori calde si linistitoare. Hygge este despre cum te fac sa te simti culorile din jur si ce iti transmit ele, nu despre cum arata casa.

5. Mizeaza pe texturi

Pentru ca Hygge este despre ceea ce simti, atunci si simtul tactil este importat cand vorbim de un interior decorat in stil danez. Texturile variate adauga confort si te poti juca cu ele pentru a gasi un echilibru perfect in incapere.

6. Simplitatea este cheia

 

Stilul de viata danez este despre simplitate, mai exact despre cum putem sa simplificam cat mai mult lucrurile din jurul nostru si despre importanta de a ne inconjura doar de ceea ce ne aduce cu adevarat fericirea. Hygge nu este despre extravaganta si lux, este despre a te bucura de lucrurile simple de langa tine. Casa trebuie sa fie spatiul in care traiesti cu adevarat, nu locul in care aduni o multime de lucruri inutile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea