Amenajarea casei

#ustensile #mobilier #casa #canapea #curatenie #pat #comoda

6 moduri prin care sa-ti organizezi casa atunci cand locuiesti singur

Pana acum ai locuit cu parintii si tocmai te-ai mutat singur/a? Daca esti genul de persoana careia ii place sa-si stie lucrurile la locul lor atunci cand se intoarce de la serviciu sau de la facultate, atunci traiul de unul singur este ceea ce ti se potriveste. Iata 6 schimbari ce trebuie sa le faci in casa ta, in cazul in care te-ai trezit singur/a peste noapte.

1 Creeaza-ti spatiul tau personal

Acum ca nu trebuie sa mai imparti cu nimeni casa, este timpul pentru cateva schimbari. Daca ai locuit cu parintii, fosta iubita sau fostul iubit ori cu vreun coleg de apartament, este timpul sa rearanjezi mobila asa incat sa fie pe gustul tau. Te vei simti excelent intr-un ambient care sa iti reprezinte intocmai personalitatea.

2 Cumpara mobilier nou

Daca ai posibilitatea sa o faci, cumpara mobilier nou. O comoda noua, o canapea sau un pat de dimensiuni potrivite unei singure persoane pot sa-ti dea starea de spirit de care ai nevoie atunci cand locuiesti singur.

3 Adopta un animal de companie

Nu este cazul sa fii in totalitate singur, poti oricand sa-ti imparti spatiul cu un animal de companie. Un acvariu cu pesti si o colivie cu un canar pot oricand schimba aspectul camerei tale. Daca simti nevoia si iti poti asuma aceasta responsabilitate, adopta un caine sau o pisica. Ai grija sa le amenajezi si lor un spatiu personal.

4 Pastreaza curatenia

Murdaria este principala capcana in care cad persoanele care locuiesc singure. Nu astepta sa ti se umple chiuveta de vase murdare si nici ca praful sa te inece si mentine-ti apartamenul curat. Fie ca folosesti produse din comert ori cele pe care le ai in gospodarie (otet, bicarbonat de sodiu, sare de lamaie), fa-ti timp o data pe saptamana sa-ti lustruiesti casa.

5 Ai grija la siguranta casei

Verifica incuietorile, stai cu usa in permanenta incuiata, ai grija sa ai mereu la indemana un extinctor in caz de incendiu, verifica tevile de scurgere si cele de gaz. Mai bine sa fii precaut/a decat sa regreti ulterior.

6 Fa-ti o cutie de scule

De multe ori, atunci cand locuiesti singur, te vei lovi de probleme inerente care te pot scoate din sarite. Este util sa ai la indemana oricand un patent, un ciocan sau o surubelnita. Cumpara din comert ustensilele sau fa-ti propria trusa de scule, caci nu se stie cand vei avea nevoie de ea urgent. Sursa foto: thefrisky.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare