Amenajarea casei

#borcane #ghivece #pusculita #vaza #suport tacamuri #felinar

14 moduri de a reutiliza borcanele

Un borcan folosit nu trebuie neaparat aruncat. Acesta poate capata diferite intrebuintari in casa ta si astfel vei reusi sa economisesti banii pe care i-ai fi cheltuit pentru achizitionarea altor obiecte cu aceleasi "calitati". Iata cateva idei pentru a refolosi un borcan obisnuit!

1 Un borcan poate fi folosit ca obiect de iluminat. Iti poti face un felinar, o candela - pentru realizarea acesteia pune pietricele in borcan si o lumanare deasupra - sau un frumos candelabru prin alaturarea mai multor borcane vechi. Pentru ca efectul sa fie mai interesant, vopseste borcanele in diferite nuante.

2 Cu ajutorul unui borcan, poti realiza o vaza pentru flori. Foloseste hartie creponata pentru a acoperi borcanul si florile tale vor arata minunat in noua vaza.

3 Poti folosi un borcan vechi ca suport pentru tacamuri, pentru pixuri sau alte ustensile. Poti sa il pictezi sau sa il impachetezi in hartie colorata sau il poti folosi ca atare.

4 In borcane, poti pune diverse produse de baie.

5 Dintr-un borcan banal, poti face o pusculita pentru copilul tau.

6 Foloseste borcanele pentru a depozita condimentele si mirodeniile din bucatarie.

7 Poti folosi borcanele pentru a pastra bauturile tari.

8 Poti realiza ghivece pentru flori, folosind borcane. In acest scop, este indicat ca borcanele sa fie mai mari.

9 In bucatarie, poti folosi borcanele pentru a pastra muraturile, gemurile si dulceata sau compoturile realizate de tine. Scrie pe fiecare borcan care este continutul, pentru a nu le incurca.

10 Cu ajutorul unui borcan, poti realiza un dozator pentru sapunul lichid.

11 Un borcan poate fi folosit si pe post de pahar.

12 Dintr-un borcan, poti realiza cadouri pentru cei dragi. Poti pune o fotografie intr-un borcan, poti sa umpli un borcan cu biscuiti si sa il daruiesti celor mici sau sa il umpli cu pietricele sau scoici pentru a-l face un obiect de decor.



13 Intr-un borcan, poti sa pui si bomboanele copilului tau, pentru a nu le mai gasi imprastiate prin casa.

14 Intr-un borcan poti pune si accesoriile mici pentru croitorie!

Sursa foto: shelterness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului