Amenajarea casei

#amenajare dormitor #design interior

5 sfaturi de la designeri de interior pentru amenajarea dormitorului

Un dormitor perfect amenajat, este un spatiu care trebuie nu doar sa reflecte personalitatea ta, ci si sa ofere confortul necesar pentru a te retrage in liniste la finalul zilei. Pentru a te ghida in procesul de amenajare, am adunat o serie de sfaturi practice de la experti in design interior.

1. Alege un stil pentru dormitorul tau

Creeaza un moodboard pentru a-ti vizualiza ideile. Pinterest este o resursa excelenta pentru a gasi inspiratie si a crea un board digital cu imagini care iti plac. Poti adauga si imagini cu noptiere sau paturi din reviste sau fotografii proprii, creand un colaj care sa reflecte exact ceea ce te atrage. Nu exista reguli stricte atunci cand vine vorba de amenajarea dormitorului tau. Daca te indragostesti de aspectul a doua stiluri diferite, nu ezita sa le combini.

2. Alege o gama de culori

In primul rand, ia in considerare starea de spirit pe care vrei sa o creezi si ce se potriveste cu stilul pe care l-ai ales. apoi, gandeste-te la orientarea dormitorului tau: cata lumina naturala primeste si cum vor arata culorile pe care le iei in considerare sub lumina naturala si lumina lampilor? Reflecta asupra dimensiunii dormitorului tau: vrei ca dormitorul tau mic sa para mai mare sau dimensiunea nu conteaza prea mult pentru tine intr-un dormitor? In asa fel vei putea alege o gama de culori si iti va fi mai usor, in continuare, sa alegi elemente precum covor dormitor sau elemente de decor.

3. Achizitioneaza mobilier din materiale de calitate

Mobilierul realizat din materiale de calitate va rezista mai bine trecerii timpului. investind in comoda de televizor sau alte piese de mobilier de inalta calitate, vei reduce riscul de deteriorare prematura si vei beneficia de un mobilier care sa ramana in conditii bune pentru o perioada mai indelungata. Mai mult decat atat, materialele de calitate se reflecta in estetica generala a dormitorului.

4. Planifica sistemul de iluminare

Atunci cand alegi tipurile de iluminat, gandeste-te la modul in care folosesti diferitele zone ale camerei. Probabil vei dori o lampa de noptiera pentru a citi, o lumina de tavan pentru intreaga camera si cateva veioze plasate strategic pentru a crea o atmosfera placuta.

5. Investeste in lenjerie si perne decorative

Lenjeria si pernele decorative au o importanta deosebita in decorarea dormitorului, deoarece patul tinde sa fie intotdeauna punctul central al camerei. Incepe cu selectia culorilor pentru lenjeria de pat – poti incerca alb, crem, gri, albastru inchis sau chiar negru - si apoi incepe stratificarea. Adauga perne decorative pe care le poti schimba usor in functie de sezoane sau de evolutia stilului tau.

Prin aplicarea acestor idei, vei crea nu doar un dormitor, ci un adevarat refugiu, un loc unde fiecare detaliu este bine gandit si te indeamna spre relaxare.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului