Amenajarea casei

#amenajare baie #baie

Cum sa amenajezi o baie in stil modern. Sfaturi de la designeri

Stilul modern se caracterizeaza prin culori neutre si inspirate din natura, precum alb, gri, bej, nuante de verde si de albastru, care ofera o senzatie de confort. Designul modern in baie se regaseste in liniile simple si drepte ale mobilierului, precum si in materialele naturale folosite, precum lemnul, sticla si piatra.

Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa amenajezi o baie in stil modern:

Culori si materiale naturale

La amenajarea unei bai in stil modern trebuie sa optezi pentru culori neutre, cu unul sau doua obiecte decorative care sa aduca o pata de culoare incaperii. albul, griul, negrul sau tonurile naturale sunt frecvente in baile moderne.

amestecul de materiale este binevenit intr-o baie moderna, prin urmare poti combina piese de mobilier baie din lemn deschis la culoare cu robinete, manere si alte accesorii metalice.

Totodata, chiuvetele cu linii simple din sticla sau ceramica pot fi montate pe blaturi de marmura sau granit, pentru un aspect contemporan.

Pentru pereti poti alege finisaje simple, cum ar fi faianta baie lucioasa, in placi mari, in nuante de alb perlat, gri, roz sau albastru pastel.

Mobilier simplu si util

Dulapurile suspendate sau fixate pe perete ofera un aspect aerisit si modern. Ele pot avea suprafete lucioase, la fel ca faianta, si finisaje metalice.

Extrem de bine vor arata in baile moderne si rafturile incastrate in perete, in special cele din zona dusului. Pe langa aspect, rafturile incastrate sunt si foarte utile pentru ca nu ocupa spatiu.

In ceea ce priveste usa interior pentru baie, este important sa alegi una care sa reziste la umezeala.

Lumina naturala si sistemul de iluminat

Daca stai la casa, maximizeaza lumina naturala prin ferestre tip panorama. Pentru baile de apartament, chiar daca sunt prevazute cu geam, opteaza pentru un iluminat ambiental mai sofisticat, dar functional. Cu cat baia va fi mai bine luminata, cu atat va parea mai incapatoare.

Si oglinzile dau iluzia de spatiu si adancime. Opteaza pentru o oglinda mare, cu sistem de iluminare integrat, care este atat practica, cat si frumoasa.

Foloseste-te de accente decorative

Adauga cateva accente decorative, cum ar fi plante, textile moderne sau accesorii de baie elegante pentru a aduce un strop de personalitate.

Foloseste la maximum spatiul fara a-l aglomera. Redu dezordinea cu solutii de stocare inteligente precum rafturi incastrate in pereti sau dulapuri suspendate.

Toate aceste elemente enumerate mai sus, combinate si adaptate in functie de preferintele personale, pot face dintr-o baie banala un spatiu modern, relaxant si functional.

FOTO:  pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare