Amenajarea casei

#frigider #economie #vas de toaleta #casa ecologica #cuptor solar

5 modalitati neobisnuite prin care poti avea o casa "verde"

Becuri economice, aparate scoase din priza atunci cand nu le folosesti, frigidere si masini de spalat clasa A sau A+, consum de apa redus etc. Acestea sunt modalitati clasice, pe care, probabil, le-ai incercat deja in efortul tau constant de a mentine facturile scazute si, in acelasi timp, de a avea o casa "verde". Daca insa ai curaj si vrei sa simti cu adevarat ca te implici in salvarea Pamantului, incearca aceste alte 5 modalitati prin care poti face economie in locuinta ta.

1 Schimba-ti vasul de toaleta

Cei mai inversunati renunta la vasul de toaleta atunci cand vine vorba despre a urina si folosesc curtea. Daca ti se pare totusi prea drastica aceasta masura, poti apela la un alt tip de vas de toaleta diferit fata de cel clasic.

In medie, o toaleta clasica consuma 40 de litri de apa pe zi. Daca vrei sa reduci cu adevarat consumul de apa, poti schimba vasul de toaleta cu unul cu un consum reglabil sau diferentiat. In acest fel vei reduce consumul de apa cu pana la 50%.

2 Umbreste-ti casa

Este o modalitate benefica daca vrei sa reduci consumul de energie folosit pentru racirea casei. Planteaza copaci si iedera pe langa casa si lasa-te invadat de plantele cataratoare, pentru ca peretii tai sa fie mai reci vara cu pana la 12 grade Celsius. Fii pregatit totusi si pentru o invazie de insecte.

3 "Imbraca-ti frigiderul"

O alta modalitate ciudata prin care poti sa folosesti mai eficient energia este sa iti capitonezi frigiderul cu o carpeta, pentru a-l face mai eficient in racirea alimentelor datorita unui consum mai redus de energie. Ai grija sa nu fie in apropierea cuptorului, pentru ca va consuma astfel mai mult curent.

4 Foloseste o camera cu termoviziune

Imprumuta, inchiriaza sau cumpara o astfel de camera capabila sa iti redea pe ecran zonele din casa pe unde pierzi caldura. Apoi tot ce ai de facut este sa le izolezi.

5 Gateste intr-un cuptor solar

Nu ai auzit de asa ceva? Cuptorul solar este, de fapt, o cutie pe care o poti confectiona chiar tu dintr-o antena parabolica sau un gratar, care foloseste energia provenita din razele soarelui pentru a incalzi sau gati alimentele. Succesul gratarului va depinde de numarul de oglinzi sau de folii reflectorizante utilizate, precum si de cantitatea pe care vrei sa o gatesti.

Sursa foto:dirttime.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului