Amenajarea casei

#economie energie # incalzire prin pardoseala #confort termic #sisteme de incalzire

Confort si siguranta cu sistemele de incalzire prin pardoseala de la DEVI

”Nu sta pe jos, pentru ca racesti!” – este un sfat parintesc familiar pentru majoritatea dintre noi. In copilarie nu tineam cont de acest aspect, dar acum, ajunsi la randul nostru parinti, ne surprindem repetand aceleasi indemnuri. Avem o veste buna, pentru cei care au obosit sa repete aceste cuvinte fara a obtine rezultatul dorit: solutia o reprezinta sistemele de incalzire electrica prin pardoseala.

Covorasele pentru incalzire electrica prin pardoseala pot fi instalate cu usurinta sub orice tip de pardoseala, fara eforturi mari de reamenajare. Acestea pot fi instalate in grosimea adezivului placilor si, de aceea, nu se adauga o grosime semnificativa la nivelul pardoselii. In consecinta, nu este nevoie sa se reduca inaltimea usilor si sa se ridice sipci de bordura.

Confort termic sporit

Pe timpul iernii, atunci cand sistemul functioneaza, pardoseala este calda, dand o senzatie foarte placuta. Astfel, in cazul in care aveti copii care merg de-a busilea, care prefera sa se joace pe pardoseala, sau animale de companie care petrec majoritatea timpului la nivelul pardoselii, nu va trebui sa va mai faceti griji ca raman in contact cu gresia rece.

Mai mult, chiar si atunci cand temperaturile de afara sunt mai ridicate, pardoseala ramane rece, creand disconfort si favorizand aparitia unor probleme de sanatate. Puteti seta sistemul de incalzire in pardoseala la o temperatura mai scazuta decat in timpul iernii, dar pastrand pardoseala la un nivel termic acceptabil.

Solutii flexibile, usor de instalat

Cand vreti sa renovati si sa puneti gresie noua, ganditi-va si la confortul si sanatatea dumneavoastra si a celor dragi, nu doar la aspectul estetic. Alocati o investitie suplimentara pentru un sistem de incalzire prin pardoseala si nu veti avea problema gresiei reci la baie, bucatarie sau pe hol. Mai mult, puteti folosi sistemele de incalzire si atunci cand nu vreti sa indepartati stratul vechi de gresie, ci doar sa puneti unul nou deasupra. De exemplu, alegeti covorasul DEVImat™ de la DEVI , care poate avea o grosime de 2, 3 sau 4 mm in functie de tipul ales, si pe care il puteti instala in grosimea adezivului, fara a ridica nivelul stratului nou.

Economie de energie

Nu este nevoie sa incalziti in intregime pardoseala din incaperile renovate. Covorasele pentru incalzire electrica prin pardoseala se instaleaza doar in spatiile care necesita incalzire, nefiind nevoie sa incalziti si zonele acoperite de mobilier sau de aparatura electrocasnica (frigider, aragaz, masina de spalat etc.). Astfel, veti reduce atat costurile de achizitionare, cat si pe cele de energie, inregistrand un consum mai mic.

Pentru a obtine economii suplimentare de energie, va recomandam sa alegeti un termostat performant pentru a beneficia de siguranta unui control complet asupra temperaturii din aceste incaperi. Usor de setat si manevrat, termostatul DEVIreg™ Touch va ofera posibilitatea sa actualizati cu usurinta sistemul pentru a beneficia de functiile speciale pentru economia de energie. Termostatul se opereaza printr-un ecran tactil intuitiv, similar unui smartphone, si are programe de economisire pre-instalate, care va vor ajuta sa reduceti consumul de energie.

Mai mult, daca doriti, puteti renunta la radiatoarele de la baie si bucatarie, castigand astfel spatiu liber pentru amenajare, dar si o economie suplimentara la factura de incalzire. Veti avea un sistem eficient de incalzire, pe care veti putea sa il puneti in functiune atunci cand aveti nevoie si in sa obtineti nivelul de incalzire pe care il preferati dumneavoastra.

La instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala, tineti cont si de faptul ca pretul pe metru patrat al covorasului scade pe masura ce creste dimensiunea acestuia. Deci, daca spatiul si fondurile disponibile pentru proiectul de renovare va permit, puteti opta sa legati bucataria, holul si baia pentru a obtine confort termic uniform pe aceste suprafete, dar si pentru a eficientiza costurile.

Avantajele seturilor DEVI

Calitate garantata: Covorasele DEVImat™ au o garantie de functionare de 10 ani, iar DEVIreg™ Touch este primul termostat pentru incalzire electrica prin pardoseala care beneficiaza de o garantie de 5 ani. Flexibilitate. Puteti instala covorasele DEVImat™ peste / sub orice tip de pardoseala. Nu este necesar sa eliminati materialul pardoselii existente, evitand astfel costurile ridicate, mizeria, dar si agitatia pe care o implica spartul acesteia.Usor de folosit si controlat. Sistemul de incalzire electrica prin pardoseala este foarte usor controlat prin intermediul DEVIreg™ Touch, care dispune de setari flexibile, si respecta programele de functionare cu o acuratete de 15 minute. Ajutor suplimentar. Pentru a va ghida in alegerea produselor, aveti la dispozitie aplicatia DEVI HeatMap™, cu ajutorul careia puteti alege tipul produselor de care aveti nevoie pentru un astfel de proiect.

Despre Devi

Producatorul Danfoss al sistemelor DEVI este lider european in domeniul sistemelor de încalzire electrica prin pardoseala si in domeniul sistemelor exterioare pentru topirea ghetii si zapezii - pozitie pe care o ocupa datorita interesului pentru sistemele avansate, fabricate in cele mai avansate centre mondiale de competenta pentru incalzirea prin pardoseala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea