Amenajarea casei

#reamenajare living #decorare living #amenajare living #design interior #living

5 idei de reamenajare a livingului din care sa te inspiri!

Decorarea unei camere de zi poate fi o sarcina usoara daca ai cateva idei despre rezultatul final. Aceasta este o camera unde mobilierul trebuie sa incadreze bine spatiul, iar culorile se fie echilibrat armonizate pentru a crea senzatia de spatiu aerisit si confortabil, exact "ca acasa".

Insa, daca nu ai viziune si idei pentru a crea acest spatiu placut, cel mai bine ar fi sa cautati surse de inspiratie. Iata cateva sugestii.

Foloseste petele de culoare

Iata cum simple pete de culoare pot schimba radical aspectul unei sufragerii. In cea mai mare parte a camerei sunt folosite nuante de cupru, accestea fiind placut diminuate de culoarea alba, cremoasa a peretilor si de semineul frumos decorat. Combinatia de cupru si alb este ideala pentru a permite albastrului indraznet sa iasa in evidenta. Daca ideea te inspira, poti incepe cu o canapea culoarea cuprului si pereti albi-cremosi, pentru a continua apoi cu nuante de albastru intens.

Camera aerisita si luminoasa

Daca dispui de o camera de zi luminata natural, nu lasa sa se piarda acest avantaj. Iata cum poti pune in valoare acest spatiu, foarte valoros, pastrandu-i lumina si caldura si adaugand elemente care sugereaza aerisirea si ordinea. Alege un mobilier din lemn natural, cat mai discret si adauga texturi si pasteluri care creeaza fara efort un aspect relaxant si primitor. Pentru un astfel de living, o biblioteca si doua fotolii comode care sa permita momente de relaxare citind o carte buna la lumina naturala, vor fi foarte apreciate.

Foloseste tapetul colorat

Daca nu te incanta tapetarea intregii sufragerii, iata o idee despre cum poti pune in evidenta o anumita zona a camerei de zi, zona care poate fi destinata recrearii si odihnei. De asemenea, poate fi tapetat doar un perete aflat in spatele unei biblioteci. Oricum, asigura-te ca modelul si culorile alese pentru tapet se armonizeaza cu peretii si cu mobilierul.

Foloseste liniile traditionale

Daca nu esti adeptul liniilor moderne si al conceptului de spatiu deschis, poate ca preferi amenajarea traditionala a camerei de zi. Iata un exemplu de sufragerie care, datorita rafturilor incorporate in pereti, isi pastreaza linia clasica. La acestea se adauga podeaua si plafonul din lemn, toate impletindu-se intr-o paleta de culori blande. Perechea de scaune din ratan din prim plan aduce un plus de rotunjime si textura spatiului foarte aerisit si curat, fiind totodata doua piese de mobilier care nu se vor demoda niciodata.

Stilul ultra-modern

Daca esti un adept al stilului modern, iata o idee pentru redecorarea unui living intr-o linie modernista perfecta. Suprafetele netede, liniile bine conturate si detaliile minimale - toate contribuie la un aspect inedit, extrem de modern si ingenios. Punctul forte al acestui spatiu il reprezinta scaunul si masuta din lateral care imbina surprinzator de armonios luxul catifelei negre cu robustetea lemnului. Contrastul dintre cele doua intriga, fara a distrage atentia de la restul camerei. Joaca-te, deci, cu texturi si culori in sufrageria ta moderna pentru a obtine acelasi efect.

Sursa foto: mydomaine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea