Amenajarea casei

#alegere mobila #mobila bucatarie #mobila

Sfaturi pretioase de care sa tii cont pentru a alege mobila de bucatarie perfecta

 

Cand alegi mobila de bucatarie trebuie sa ai mare grija si atentie, mai ales ca aceasta incapere este "inima casei," unde petreci mare parte din timp, gatind, luand masa sau savurand cafeaua in fiecare dimineata. Cand alegi mobilierul de bucatarie trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, de la felul in care arata, la potrivirea pe spatiul de care dispui, cat si la materiale care sa reziste la umiditate crescuta si la diverse pete, inevitabile in aceasta incapere.

Cel mai important factor pe care trebuie sa-l ai in vedere atunci cand cumperi mobila de bucatarie este spatiul pe care il ai la dispozitie. In majoritatea apartamentelor de bloc, bucatariile sunt mici, de aceea mobilierul trebuie sa fie practic, incapator, dar si de mici dimensiuni.

Cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont cand alegi mobila de bucatarie:

1. Nu incarca prea mult camera

O bucatarie incarcata de mobila nu iti va oferi libertatea de a te bucura de mesele alaturi de cei dragi. In plus, de multe ori se intampla ca o mobila foarte mare, cu multe dulapuri,sa ramana goala. Pentru ca in bucatarie trebuie sa te orientezi si dupa locul in care sunt tevile de gaz si apa. Insa, designerii de mobila reusesc sa faca adevarate minuni cand vine vorba despre exploatarea spatiului si gasirea echilibrulului perfect dintre corpurile de mobilier si spatiul lasat liber.

2. Utilizeaza inteligent spatiul

Aceasta incapare ridica probleme legate de utilizarea spatiului. Frigiderul, chiuveta si aragazul ocupa din start o mare parte din spatiu. Daca adaugi si o masa cu patru scaune, masina de spalat de spalat vase si cuptorul cu microunde, raman doar cativa metri liberi. Este, asadar, nevoie sa folosesti fiecare centimetru la potentialul sau maxim. Spre exemplu, un loc adesea uitat este spatiul de deasupra frigiderului sau cel ramas gol de la mobila pana in tavan. Poti adauga un dulap suspendat deasupra combinei frigorifice si vei descoperi o multime de spatiu pentru depozitarea ustensilelor de bucatarie.

3. Aspectul practic si spatiile de depozitare

In bucatarie este foarte important sa te gandesti si la aspectul practic, si nu doar la design. Umezeala, petele si amplasarea ustensilelor pentru gatit la indemana sunt doar cateva lucruri de care ar rebui sa tii cont atunci cand alegi piesele de mobilier din bucatarie.

Daca bucataria ta nu este foarte ofertanta din punct de vedere al dimensiunilor, poti apela la cateva trucuri pentru depozita diverse lucruri.

- Renunta la scurgatorul de vase clasic si alege unul care se integreaza in dulap. Vei salva si spatiu si intreaga bucatarie va arata mai bine;

- Monteaza o bara prevazuta cu carlige, pe perete, de-a lungul mobilei. Vei putea agata de ea diverse ustensile – paleta, clesti – precum si un recipient pentru uscarea tacamurilor

- Compartimenteaza cu ajutorul unor cutii sau tavi toate sertarele, pentru a depozita in ele cat mai multe lucruri;

- Pe peretele opus celui cu mobila, amplaseaza polite sau chiar un dulap suspendat;

- Opteaza pentru un coltar cu spatii de depozitare in interior;

4. Calitatea, mai importanta decat designul

Preturile obiectelor de mobilier sunt foarte variate. Vei putea gasi o mobila de bucatarie foarte ieftina, insa rezistenta ei in timp va fi direct proportionala cu pretul. In acelasi timp, nici designul nu ar trebui sa fie definitoriu cand alegi mobila.

Cel mai important factor il reprezinta calitatea materialului si a executiei. Nu schimbi mobila de bucatarie in fiecare an, asa ca trebuie sa optezi pentru modelul care va trece testul timpului. In acelasi timp, nu ar trebui sa uiti nici faptul ca mobila de aici se uzeaza mai usor, pentru ca este utilizata zilnic, un motiv in plus sa alegi calitatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare