Amenajarea casei

# design casa #amenajare dormitor #mobila dormitor #amenajare casa #design interior #dormitor

Cum sa asezi mobilierul din dormitor, in functie de dimensiunile camerei tale

Aranjarea dormitorului nu este o treaba intuitiva pentru toata lumea. Exact asa cum multi nu au simtul directiei, organizarea spatiala poate fi si ea o aptitudine de care nu dispunem toti. Elementele de baza, insa, sunt usor de inteles si de retinut.

Elemente de baza in mobilarea dormitorului

Se recomanda sa incepeti cu piesele absolut necesare in dormitor, acestea fiind patul si noptierele. Apoi, in functie de spatiu de care mai dispuneti, continuati si cu alte piese de mobilier, tinand cont de cateva reguli de baza care va ajuta sa creati camera ideala.

Incercati, insa, sa nu incarcati camera prea mult, pentru ca asa veti pierde din aerul aerisit si confortabil de care este nevoie intr-un dormitor.

Cum alegem patul intr-un dormitor

Daca dispuneti de spatiul suficient pentru a alege un pat mare, puteti apela la cateva tucuri pentru a gestiona spatiul ramas. Incercati sa lasati cat mai putin spatiu posibil pe o parte, pentru ca astfel veti crea mai mult loc pe cealalta latura si veti avea loc si pentru o noptiera. Daca spatiul nu va permite, puteti renunta la noptiera si sa alegeti rafturile suspendate.

Daca dispuneti de un dormitor mic, alegeti un pat mai mic care sa fie prevazut si cu spatiu de depozitare incorporat. Astfel nu veti mai avea nevoie nici de comoda.

Intr-un dormitor de dimensiuni medii sau mari se poate pune un pat matrimonial. Chiar daca el ocupa mai mult spatiu, fiind aproape patrat, va genera un aspect vizual placut, chiar daca ramane mai putin spatiu pe margini.

Idei pentru depozitarea hainelor

Daca nu aveti loc pentru un dulap mai mare, puteti alege un suport de haine. Langa acesta puteti aseza un taburet micut pe care sa il folositi ca loc pentru geanta. Restul hainelor le puteti depozita intr-un dulap cu usi glisante pe care sa il puneti in hol sau intr-o alta nisa a casei.

Folositi oglinzile pentru a crea senzatia de spatiu si lumina

Intotdeauna cand dispunem de un spatiu mai putin generos, oglinzile sunt o idee binevenita, pentru ca ele vor crea senzatia de spatiu. In plus, sunt de mare folos pentru a spori lumina - lucru de dorit in dormitoarele mai intunecate.

Cum alegem covorul

Covoarele de dimensiuni mari ajuta la ancorarea spatiului. Daca dispuneti de un dormitor mic, incercati sa alegeti un covor uni, in culori cat mai deschise - astfel sporiti senzatia de spatiu.

Accesorii suplimentare pentru dormitor

Daca aveti spatiu suficient, o bancuta lunga la picioarele patului este binevenita. Ea poate fi foarte utila pentru hainele de peste zi, paturi sau perne, si, totodata, foarte estetica.

Si, din nou, daca dispuneti de soatiu necesar, puteti crea un colt de lectura folosind un fotoliu confortabil si o planta mare

Nu asezati mobilierul pe laturile lungi ale dormitorului

Un alt secret al mobilarii dormitorului, dar si al oricarei alte camere dreptunghiulare, este acela de a nu aseza mobilierul lung pe lungimile camerei. Incercati sa pozitionati in asa fel mobila, incat spatiul ramas liber sa fie cat mai patrat. Acest secret genereaza senzatia de armonie in camera respectiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea