Amenajarea casei

#amenajare casa #design interior #personalizare casa

4 moduri in care poti personaliza o locuinta dupa bunul plac

Exista o multime de schimbari simple pe care le poti face in spatiul tau pentru a te asigura ca acesta reflecta mai bine stilul personal unic si ca te reprezinta cu adevarat. Mai jos, designerii impartasesc cateva sfaturi utile despre cum sa invoci multa personalitate in orice dimensiune a spatiului de locuit.

Afisarea artei

De ce sa nu creezi o mini galerie in sufragerie? "Arta face intotdeauna ca o casa sa para mai personala", spune Michelle Gage, designer de interior. "Poti colecta piese de-a lungul timpului si in timp ce calatoresti sau vizitezi pietele si galeriile locale."

Nu simti nevoia sa optezi pentru ceea ce este in trend. Concentreaza-te pe lucrari care iti vorbesc. "Selectarea a ceva care se simte atat de specific stilului tau personal are intotdeauna un impact", spune Gage. "Cu atat mai mult, poti atasa amintiri la noua ta descoperire preferata".

Vopseste peretii

Fie ca inchiriezi spatiul sau detii o casa, poti folosi cu usurinta vopseaua pentru a transforma camerele pe care le alegegi. "Vopseaua este o modalitate excelenta de a personaliza un spatiu", spune un specialist in design interior: "Costul este scazut, dar impactul poate fi dramatic".

Gandeste-te dincolo de acoperirea celor patru pereti. "Gandeste-te in afara cutiei - exista un perete caracteristic pe care ati putea sa-l vopsesti intr-o culoare stralucitoare? Un tavan caruia i-ar prinde bine o pata? Ne place sa folosim banda de pictor pentru a defini modele geometrice, cum ar fi dungile", mai spune specialistul.

Regandeste iluminatul

Nu te simti legat de un iluminat fad, de calitate de constructor, doar pentru ca este deja acolo. "Stratifica iluminatul in fiecare camera", sugereaza Jocelyn Polce de la August Oliver Interiors. "Iluminatul dur de deasupra capului poate parea steril si elementar. Ia in considerare utilizarile spatiului si atmosfera pe care vrei sa o creezi".

Cumpara doar ceea ce iti place

Daca iti umpli casa cu piese pe care le consideri foarte speciale, orice spatiu se va simti mai mult ca si cum ar fi al tau. "Daca esti disperat dupa o canapea noua si te grabesti sa cumperi una in timpul unei reduceri mari, s-ar putea sa te trezesti cu o afacere excelenta, dar cu o canapea care nu se potriveste niciodata cu stilul tau real", spune Patrick, un alt specialist in design interior. "Este mult mai bine sa cheltui acei 500 de dolari in plus, sa platesti pretul intreg si sa iti placa". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului