Amenajarea casei

#casa #renovare casa #renovare bani putini #reonvare casa ieftin

3 secrete pentru o renovare cu bani putini

Renovarea unei locuinte este una dintre cele mai mari si mai importante investitii in casa ta, cu beneficii pe termen lung. Problema intalnita in cazul tuturor renovarilor o reprezinta bugetul care trebuie tinut sub control. Cel mai adesea, sumele stabilite initial sunt mult depasite. Pentru a nu te trezi cu datorii la banca si pentru a nu regreta ca te-ai apucat de o renovare, este important sa cunosti toate metodele prin care poti amenaja locuinta cu un buget redus.

Iata in continuare 3 secrete pentru o renovare cu bani putini:

1. Fa un plan de renovare cat mai exact

Pare de la sine inteles sa ai un plan pentru proiectul tau. In realitate, cand incepi sa pui lucrurile pe hartie, situatia se complica. Acolo unde este nevoie, cere sprijinul unui specialist. Decide de la inceput ce vrei exact deoarece schimbarile de plan implica intotdeauna mai multi bani, mai mult timp si efort. Nu semna contractul cu furnizorul tau de servicii inainte de a fi stabilit clar ce urmeaza sa faca pentru tine. Este preferabil ca acesta sa cumpere materialele de constructie in locul tau in cazul in care nu ai deja experienta in renovari si proprii tai furnizori de materiale.

2. Renovare: do it yourself

Daca nu esti restaurator de meserie sau nu prea ai experienta in asa ceva, vor fi, probabil, putine lucruri pe care le poti face singur. Chiar si in acest caz, pune pe hartie toate lucrurile care trebuie facute, apoi priveste realist lista respectiva si alege-ti niste sarcini pe care le poti duce la bun sfarsit fara ajutor. Cu cat faci mai multe fara sa platesti pe altcineva, cu atat vei economisi bani. Nu te aventura, insa, acolo unde este cel mai sigur sa se ocupe un specialist, cum este, de exemplu, sistemul electric. Poti demonta niste rafturi sau poti vopsi cateva usi sau piese de mobilier.

3. Cum cumperi pentru renovare

Cand mergi la cumparaturi in magazinele de specialitate, intereseaza-te care sunt produsele aflate la promotie. Se poate sa gasesti o vopsea mai ieftina, din care a ramas o cantitate mica, suficienta pentru tine sau niste perdele care au fost returnate vanzatorului. In magazinele de mobila, nu uita sa treci prin sala cu mobila descompletata, vanduta cu pret redus.

Daca planuiesti renovarea cu mult timp inainte, este bine sa incepi sa cumperi lucruri pana cand te apuci efectiv de treaba. Este o metoda buna de a gasi chilipiruri de calitate deoarece nu te grabesti si nu risti sa faci o afacere proasta doar pentru ca esti presat de timp. In plus, cand te documentezi din timp, ai sansa de a descoperi noile modele si tehnologii, de a le intelege plusurile si minusurile si de a stabili ce s-ar potrivi in casa ta.

In cazul produselor scumpe, gandeste-te foarte bine care este motivatia pretului: este vorba despre calitatea superioara a materialului, despre marca, este cel mai nou model aparut, produsul a fost importat de departe etc.

Cand investesti intr-un produs costisitor, gandeste-te daca pe termen lung investitia merita cu adevarat. Folosirea unui produs de calitate reduce costurile de intretinere, inclusiv facturile lunare. De exemplu, un vas de toaleta mai scump poate reduce consumul de apa. O usa costisitoare poate avea un sistem de inchidere mai performant, iar in acest caz, investitia este justificata pe termen lung.

Foto: remodeling.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului