Amenajarea casei

#casa #depozitare casa #spatii depozitare #spatii depozitare baie #depozitare baie

Insereaza spatii practice de depozitare in interiorul baii!

O baie este adesea o incapere care nu beneficiaza de un spatiu generos si a carei amenajare, asadar, trebuie gandita cu atentie pentru a-i oferi utilitate maxima. Te afli in cautarea unor spatii istete de depozitare? Iata cateva idei si cum isi pot gasi ele locul in perimetrul baii!

1. Cosuri de depozitare

O baie amenajata in stil traditional poate face loc cu usurinta unor cosuri din ratan, de pilda, inserate strategic in interiorul corpurilor de mobilier deschise. Cu ajutorul lor, poti ascunde de privirile indiscrete obiectele delicate, fara a ocupa spatiu pretios din baie. In plus, au avantajul de a fi usoare, ieftine si disponibile in dimensiuni variate. Un cos de ratan de mari dimensiuni poate fi utilizat pentru depozitarea rufelor murdare.

2. Spatii de depozitare cu roti

Foloseste la maxim zonele "moarte" ale baii inserand in perimetrul lor corpuri de mobilier prevazute cu roti, ce pot fi mutate dintr-o parte intr-alta cu usurinta. Acestea pot lua forma unor dulapioare in ale caror sertare poti introduce obiecte, precum prosoapele, pe care iti doresti sa le ai la indemana in orice moment.

3. Spatii de depozitare in culori aprinse

Un banal spatiu de depozitare - un dulapior de medicamente sau chiar un dulap inalt - poate deveni un adevarat punct de atractie in interiorul baii, daca optezi pentru un model in culori intense. In acest fel, spatiile de depozitare imbina functionalitatea cu designul de efect.

Asorteaza culorile spatiilor de depozitare la cromatica folosita in intreaga baie sau, dimpotriva, mergi pe varianta contrastului. De asemenea, un corp impozant de mobiler poate fi utilizat pentru a crea iluzia unei bai de dimensiuni mai mari, prin aplicarea unei oglinzi pe suprafata acestuia.



Foto: uktvassets.co.uk

4. Spatii de depozitare unisex

Iti doresti sa ai propriul spatiu de depozitare in interiorul baii? In acest caz, nu iti ramane decat sa alegi un corp inalt de mobiler care sa includa doua spatii bine delimitate: unul dintre acestea va fi doar al tau, iar cel de-al doilea, al jumatatii tale.

Cea mai buna varianta in acest caz este corpul inalt si subtire de mobilier, care sa nu ocupe spatiu pretios din perimetrul baii.

5. Spatii de depozitare clasice

O alta solutie ingenioasa de a folosi la maxim spatiul baii este inserarea unui cuier, fixat pe perete, pe care sa agati prosoape si halate, la care poti asorta cateva piese clasice de mobilier, cum ar fi dulapiorul de sub chiuveta. In situatia in care spatiul ti-o permite, adauga si un dulap inalt si mergi pe o singura nuanta a aceleiasi culori in intreaga baie. O varianta clasica ar putea fi albul murdar sau chiar griul.

6. Spatii de depozitare pe colt

Dispui de o baie mica? In acest caz, colturile incaperii, adesea ignorate, trebuie folosite la maxim! Opteaza pentru un corp de mobilier subtire, care sa poata fi amplasat cu usurinta intr-unul dintre colturile baii, dar si alte spatii de depozitare istete: dulapior cu oglinda deasupra chiuvetei; lavoar de mici dimensiuni, prevazut cu spatiu de depozitare in partea inferioara (dulap cu rafturi ori sertare) etc.



Foto:begoodesign.net

Foto: homeklondike.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului