Amenajarea casei

#materiale huse scaun #huse scaun

3 materiale foarte bune pentru husele de scaun

Mobilierul pe care il alegi pentru casa trebui sa indeplineasca trei conditii principale:
  • sa respecte regulile estetice de baza;
  • sa creeze o atmosfera primitoare;
  • sa aiba o functionalitate potrivita nevoilor tale.

In amenajarea bucatariei, aceste conditii sunt esentiale, in special imbinarea efectului estetic cu eficienta.

Daca te gandesti sa schimbi scaunele pentru bucatarie, este necesar sa tii cont de cateva aspecte de baza. Materialul din care acestea sunt fabricate este foarte important, insa husele pe care le vei folosi sunt cele care trebuie sa fie cat mai rezistente si usor de intretinut.

Afla mai jos ce materiale de huse sunt potrivite pentru bucataria ta si ce trebuie sa iei in considerare, atunci cand faci alegerea finala.

1. Bumbacul

Daca vrei sa faci o alegere sigura si durabila, aceasta este optiunea ideala pentru tine. Bumbacul este un material natural si usor, perfect pentru o bucatarie de familie, intens utilizata, cu un design prietenos si casual.

De asemenea, daca in locuinta ta sunt si copii, in mod sigur au loc frecvent mici accidente, precum varsarea lichidelor sau patarea huselor de scaun cu mancare si bauturi.

De aceea, husele din bumbac reprezinta cea mai buna solutie, ele putand fi curatate foarte simplu, in masina de spalat, odata cu articolele vestimentare. In plus, bumbacul rezista la spalari repetate si nu se decoloreaza foarte usor.

In ceea ce priveste nuantele si modelele disponibile, posibilitatile sunt nelimitate, asa ca poti alege huse care sa se potriveasca perfect cu designul bucatariei tale si cu forma scaunelor pe care le ai.

2. Microfibrele

Tot mai multi producatori folosesc ca material principal microfibrele, datorita proprietatilor uimitoare de care acestea dispun. Microfibrele sunt, in esenta, fibre 100% sintetice, de dimensiuni microscopice, care au o grosime extrem de mica. Acest lucru le face perfecte pentru cei care sufera de alergii, caci acarienii, praful sau polenul nu se pot prinde de tesatura.

In plus, husele din microfibre au o textura neteda, fina, sunt confortabile in orice sezon, dar dispun si de o rezistenta excelenta in timp. Acestea pot fi curatate local, cu un burete umed, uscandu-se foarte repede.

Ai la dispozitie o gama larga de modele si culori vii, a caror intensitate se diminueaza foarte greu, asa ca poti achizitiona scaune de bucatarie pe MatHaus.ro si poti comanda husele care sunt pe placul tau. Nu uita sa verifici compatibilitatea dintre scaunele preferate si husele pe care vrei sa le cumperi.

3. Vinilinul

Daca designul bucatariei tale este, mai degraba, unul elegant, husele din vinilin ar putea reprezenta o alegere inspirata.

Materialul poate fi atat mat, cat si lucios, aratand perfect in nuante de bej, verde inchis, maro sau chiar negru. Poti folosi husele de vinilin pentru scaune masive, din lemn lacuit sau chiar pentru scaune simple, minimaliste.

Nu numai aspectul face din vinilin materialul ideal pentru husele de scaun, ci si functionalitatea. In cazul in care ai murdarit sau ai udat scaunul, vinilinul nu absoarbe si nu retine lichidele sau mancarea. Poti sterge husa cu o laveta umeda si detergent, fara a impacta culoarea sau textura materialului.

Acestea fiind zise, daca vrei huse dintr-un material natural, care se spala cu usurinta, alege bumbacul, iar daca iti doresti un material care sa tina alergiile si praful la distanta, opteaza pentru microfibre. Nu in ultimul rand, daca doresti produse cu aspect elegant, dar rapid de curatat, vinilinul poate fi optiunea perfecta.

Cand alegi husele de scaun pentru bucatarie, tine cont de aspectele prezentate mai sus si ia intotdeauna in calcul particularitatile locuintei tale: elementele de design, numarul de copii, tipul de scaune si frecventa utilizarii.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea