Amenajarea casei

#trenduri #dialog cultural #amenajari intrioare

2022 in amenajari interioare: care sunt trendurile acestui an?

Fiecare an vine cu schimbari in materie de design interior, iar trendurile vin si pleaca, dar uneori exista cateva care isi pun amprenta si raman impregnate in portofoliile designerilor pentru un timp indelungat. Te intrebi care sunt trendurile anului 2022? Iata:

 

Confortul inainte de toate

Indiferent daca vorbim despre o casa sau despre amenajare hotel, confortul este pe primul plan. Multe hoteluri inglobeaza elementele de design cozy, specifice unei locuinte. Aici vom intalni covoare moi, draperii si perdele si perne cu diferite texturi sau chiar un semineu.

Parchet si podele din lemn

Parchetul si podelele din lemn si-au facut locul in orice portofoliu pentru firma design interior chiar si pentru restaurante si hoteluri. Acest element ofera spatiului o estetica mult mai ingrijita si mai familiara, dar sunt in acelasi timp o alegere durabila. Mai mult, parchetul are si proprietati de anti-fonare, asa ca reprezinta o alegere ideala pentru camerele de hotel, daca vrei sa asiguri vizitatorilor intimitatea de care au nevoie.

Nuante de maro

Nuantele de maro, in special caramel, ciocolatiu si tonurile pastel sunt unul dintre trenuri. La acestea se adauga alte elemente din natura, alaturi de marmura, teracota si lemn. Materialele naturale, cu porozitatea si imperfectiunile pe care le prezinta imita atmosfera calmanta pe care o regasesti intr-o padure.

Mobila curbata

Elementele de mobilier curbate si mobila sculpturala contureaza o imagine luxurianta. Din acest motiv, unghiurile drepte au fost inlocuite din ce in ce mai mult de liniile curbe, atat pentru mese si dulapuri, cat si in cazul canapelelor si a fotoliilor.

Hi-Tech

Designul continua sa avanseze odata cu tehnologia, iar elementele high-tech sunt de neratat intr-un spatiu modern. Tabletele incorporate, temperatura controlata prin aplicatii si luminile smart sunt cateva dintre cele mai intalnite. În acelasi timp, purificatoarele de aer performante si umidificatoarele se regasesc intr-un numar mare de spatii nou amenajate.

Gradina urbana

Plantele sunt cu siguranta unul dintre cele mai indragite anul acesta. Dupa perioada pandemiei, am inceput sa pretuim mai mult momentele petrecute afara, in natura, motiv pentru care o mica gradina este perfecta atat pentru un apartament, cat si pentru un hotel sau un birou. Pe langa ghivecele de plante, peretii verzi, cu muschi si licheni sunt un mod bun prin care poti aduce natura in interior. Acestia nu au doar functie estetica, ci purifica aerul si contribuie la scaderea nivelului de stres pentru persoanele care stau in incapere.

Optiunile sunt multiple, iar cea mai buna varianta este sa apelezi la designeri de interior specializati atunci cand amenajezi un spatiu. Vei obtine rezultate optime, intr-un timp mai scurt. Mai mult, desi un proiect realizat de un designer are costurile sale, s-ar putea ca in final sa ai un cost mai mic al intregii amenajari, intrucat acestia iti vor da optiuni de pret economice, in functie de buget si iti vor gasi elementele de care ai nevoie la cele mai bune preturi de pe piata.

FOTO: istockphoto.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare