Amenajarea casei

#mobilier #cafea #decorare masuta de cafea

Cum sa alegi masuta de cafea perfecta pentru sufrageria ta?

Te-ai intrebat vreodata cum sa adaugi un strop de eleganta in orice sufragerie? E simplu, alege o masuta de cafea potrivita si poti schimba intr-o clipa atmosfera camerei de zi.

 

Fie ca e vorba de masute de cafea sau de mese dining in general, acestea au atat de multe functii si sunt folosite in mod foarte divers. Sunt unul dintre primele locuri pe care se acumuleaza carti, langa ceasca de cafea sau bolul cu snacksuri pentru copii. Selectarea mesei potrivite, din material, dimensiune, forma si caracteristici poate afecta alura intregii incaperi. Ele pot deveni o piesa de mobilier importanta in camera sau una care uitata in decor, nefolosita, pe care se asaza praful in fiecare zi, asa ca, pe masura ce incepi sa cauti, tine cont de ceea ce ai nevoie cu adevarat pentru a obtine masuta de cafea perfecta pentru tine si cei dragi.

Aspecte importante inainte de achizitionarea masutelor de cafea

Locatie

Masutele de cafea pentru camera de zi sunt utilizate diferit, in functie de activitatile pe care le desfasurati in acea incapere. Tineti cont de acest lucru, fiindca locul in care va fi amplasata masuta de cafea este o parte cheie a alegerii celei potrivite. Poate doriti, de exemplu, o masuta de cafea mai formala in camera de zi, in functie de modul in care ati decorat. Suprafetele mai fragile si mai delicate, cum ar fi sticla, pot fi folosite in sufragerie.

Masuta de cafea este adesea considerata piesa centrala a incaperii. Daca decideti ca acesta este si cazul dumneavoastra atunci stilul, dimensiunea, materialul, finisajul suprafetei si culoarea sunt atribute care o vor face sa iasa in evidenta si astfel vor da tonul intregii camere. 

Materiale

Cel mai evident material care va vine in minte este cu siguranta lemnul, dar nu trebuie sa va restrangeti numai la lemn. Aruncati o privire si la alte piese mobilier pentru a determina ce material ar arata cel mai bine. Acrilul transparent si sticla pot face o camera mica sa para mai deschisa. Sticla, acrilul, metalul si piatra arata sunt ideale intr-o camera moderna. Lemnul mai inchis la culoare, cum ar fi mahonul sau nucul, sau materialele precum marmura si metalul pot arata bine intr-o camera traditionala. Pielea sau pielea artificiala pot functiona bine intr-o varietate de contexte si sunt usor de intretinut.

Luati in considerare durabilitatea si siguranta materialului, mai ales daca aveti copii mici.

Forma

Masutele de cafea sunt disponibile in multe forme.  O masuta de cafea dreptunghiulara sau ovala functioneaza bine pentru camere mai mici. Masutele de cafea patrate sau rotunde sunt bune pentru configuratii mari de scaune. Mesele rotunde sau ovale sunt utile in preajma copiilor datorita absentei colturilor ascutite.

Mesele in forma abstracta, care includ forme triunghiulare sau asimetrice, adauga o alta dimensiune aspectului camerei si se potrivesc bine cu canapele de dimensiuni obisnuite sau sectionale modulare.

Marime

Dimensiunea masutei trebuie sa se potriveasca proportional cu restul mobilierului din camera, in special cu canapeaua. Aspectul si stilul mesei trebuie sa se imbine si cu stilul de mobilier, fie ca este contemporan, modern sau traditional.

Alegeti o masuta de cafea care sa nu depaseasca doua treimi din lungimea totala a canapelei. Un lucru important de retinut este sa lasati suficient spatiu pentru picioare in jurul mesei de cafea.

Functionalitate

Nivelul de functionalitate oferit de masuta de cafea depinde de modul in care doriti sa o utilizati. In timp ce majoritatea masutelor de cafea au o suprafata plana sprijinita pe o baza, exista multe care ofera caracteristici suplimentare. Cautati masute de cafea cu rafturi, sertare sau compartimente suplimentare daca aveti nevoie de mai mult spatiu de depozitare. Rotile sunt de asemenea utile daca trebuie sa rulati masuta de cafea dintr-un loc in altul.

Provocarea in a alege masuta de cafea potrivita este sa selectati ceea ce va functiona pentru dumneavoastra, ce este convenabil si ce serveste scopului propriu-zis. Exista atat de multe optiuni cand vine vorba de masute de cafea, iar decizia tine in totalitate de gusturile dumneavoastra!

FOTO: primera-shop.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea