Amenajarea casei

#idei amenajare living #amenajare living

Amenajarea livingului ca la hotel: 3 idei simple de aplicat si de efect

Un living amenajat ca la carte te va face sa pretuiesti mai mult timpul petrecut acasa si sa te simti in fiecare zi ca in vacanta. Ca sa poti reusi sa redai atmosfera unui hotel de lux, trebuie in primul rand sa eliberezi spatiul. acest lucru presupune sa arunci toate lucrurile de care nu ai nevoie si sa lasi spatiul liber si aerisit.

 

Vei vedea ca acest proces numit decluttering va schimba cu totul atmosfera camerei si a intregii case. De multe ori avem tendinta sa strangem lucruri de care nu avem nevoie si sa umplem spatiul pe care l-am putea folosi diferit. Daca vrei sa iti amenajezi livingul ca la hotel, ti-am pregatit 3 idei simple si de efect pe care le poti aplica.

Acopera peretii si geamurile

Perdelele si draperiile schimba in totalitate atmosfera unei camere, dar ofera in acelasi timp si un plus de confort atunci cand nu vrei sa ai prea multa lumina naturala in camera. Pe langa aspectul intregii sufragerii, vei aprecia cu siguranta cand te vei uita la serialul tau preferat fara ca soarele sa se reflecte in televizor.

Peretii vor arata mai bine daca vei opta pentru tapet, sau de ce nu, chiar lambriuri elegante din lemn. Peretii de acest gen vor face cu siguranta ca living-ul tau sa arate ca o amenajare hotel. Pe langa tapet, alege cateva tablouri sau o oglinda masiva pentru un plus de stil.

Foloseste lumina adecvata

Probabil ai observat ca hotelurile folosesc iluminatul in mod inteligent, cu mai multe surse de lumina. Este important mai ales ca sursele sa fie diferite, pentru ca o singura lumina din tavan nu va oferi niciodata ambianta placuta pe care o intalnesti in hoteluri.

Un alt punct important este ca lumina sa fie ajustabila, astfel incat sa poti avea si suficienta lumina atunci cand ai nevoie, dar sa poti crea si un ambient intim. Poti folosi chiar si becuri colorate sau ghirlande de lumini.

Nu uita decoratiunile

O camera de hotel foloseste cateva piese centrale de decor. De exemplu, poti folosi o vaza masiva cu flori, plasata pe o masa mica, cu scop decorativ. Daca nu poti avea mereu flori proaspete, exista multe substitute artificiale care arata foarte bine. O alta idee de amenajare living care va reda atmosfera unui hotel este o masa cu reviste si o carafa cu apa si pahare din cristal, alaturi de care poti pune cateva lumanari parfumate.

Desigur, nu trebuie sa uiti de perne si de o cuvertura deasupra canapelei. Pernele moi si confortabile, din texturi si culori diferite vor schimba aspectul camerei si o vor face mult mai cozy.

Atunci cand nu stii cum sa iti amenajezi living-ul, dar vrei sa faci o investitie de viitor, ar fi indicat sa lucrezi cu un studio de design. Vei obtine rezultatul optim, iar designerii cu experienta vor gasi variante mai putin costisitoare pentru elementele de care ai nevoie.

autor: Organic agency

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului