Accesorii

# parfumuri barbatesti #parfumuri

Ce trebuie sa stii despre parfumurile barbatesti

Create special pentru a fi purtate de barbati si a le pune in valoarea masculinitatea si stilul, parfumurile barbatesti au o serie de caracteristici care le diferentiaza de cele destinate femeilor. Desi ingredientele sunt identice cu cele utilizate pentru parfumurile de dama, proportia lor este diferita, astfel ca notele de varf, de mijloc si de baza vor evolua altfel. Sunt cateva lucruri pe care este bine sa le cunosti despre parfumurile barbatesti, pentru a face mai usor alegerile cele mai bune, fie ca porti un astfel de parfum – pentru ca nu este deloc neobisnuit ca o femeie sa poarte un parfum barbatesc –  fie ca vrei sa-l daruiesti partenerului tau.

 

Notele parfumului

Parfumurile barbatesti au aceleasi trei etape de evolutie, aromele incluse generand note de varf, care sunt sesizate imediat, si note de mijloc si de baza, care sunt puse in evidenta ulterior. Notele de baza sunt aromele stabile si adanci, care persista pe piele dupa ce primele se estompeaza. Ele pot fi influentate de pH-ul pielii celui care-l utilizeaza, astfel ca apar caracteristici personale care modifica, intr-o oarecare masura, modul in care este perceput mirosul.

Aromele sunt determinate de ingrediente care, in combinatii complexe, confera parfumurilor personalitatea specifica. Persistenta notelor depinde de calitatea esentelor si, mai ales de concentratia de alcool. De aici vine si marea diferenta dintre parfumurile orientale si cele occidentale.

Cele mai persistente sunt gamele de parfumuri arabesti barbati, pentru ca acestea au cele mai mari concentratii de uleiuri, deseori fiind complet lipsite de alcool, care este adaugat, in cantitate mica, doar in apele de parfum sau de toaleta.

Tipurile de arome

In general, parfumurile barbatesti sunt caracterizate prin aromele puternice si increzatoare. Acestea pot varia de la notele de varf florale, fructate sau citrice pana la cele de baza, mai dense, lemnoase si condimentate. Notele proaspete, cum ar fi cele de lamaie, portocala, mandarina sau bergamota, ofera o nota proaspata si energizanta parfumului barbatesc. Aromele lemnoase, cum sunt lemnul de santal, cedrul, vetiverul sau patchouli, confera un caracter cald si masculin parfumului. Scortisoara, piperul negru si rosu, cuisoarele si cardamomul sunt folosite pentru nota picanta, senzuala, pe care o confera.

La acestea se adauga notele marine din alge, sare si ierburi marine, care evoca prospetimea, fiind frecvent asociate parfumurilor de vara. Aromele verzi aduc o senzatie vegetala de proaspat si sunt extrase din iarba, menta, patrunjel sau alte arome vegetale.

Nu pot fi omise exceptionalele accente orientale, bogate si misterioase, cu note de mosc, ambra, vanilie, chihlimbar si mirodenii exotice. Acestea din urma pot crea parfumuri senzuale si seducatoare, adesea asociate cu parfumurile de iarna, de seara sau pentru ocazii speciale.

Concentratia parfumului

Concentratia esentelor nu influenteaza aroma, ci doar persistenta parfumului. Parfumurile barbatesti exista in mai multe variante, de la extractul de parfum, care are cel mai mare procent de esente naturale, la apa de parfum si de toaleta si, in final, la apa de colonie, care are cea mai redusa concentratie de esente.

Parfumul poate dura chiar si peste 24 de ore pe piele, in timp ce apa de colonie persista, in general, doar cateva ore. Poti sustine persistenta aromelor, folosind mai multe produse din gama: gel de dus, apa de colonie si parfum, de exemplu. Este util ca, in situatia in care alegi doua tipuri de parfum diferite, una dintre secventele aromatice sa fie foarte asemanatoare, pentru ca tranzitia de la un parfum la altul sa fie fireasca, naturala si sa se completeze in mod fericit.

Un alt mod prin care notele de baza pot fi pastrate mai mult timp este aplicarea corecta a parfumului. Este recomandata pulverizarea pe piele, in special pe zonele calde ale corpului, cum ar fi incheieturile, gatul sau pieptul, dar si pe par. Toate tesaturile naturale mentin mai mult timp notele de baza ale parfumului.

Alegerea unui parfum este o chestiune de gust, personalitate si stil. Fiecare dintre noi are preferintele sale, deci un parfum care functioneaza bine pe o persoana poate fi diferit pe alta. Fiecare parfum are specificitatea sa, iar acordul cu cel care-l poarta este o chestiune care tine de sensibilitati, pasiuni si alte aspecte, unele dintre ele foarte personale.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului