Vedete din Romania

#ce sa nu consumi la restaurant #recomandari ospatari # alegeri alimentare #Chef Florin Dumitrescu #restaurant

De ce nu comanda Chef Florin Dumitrescu ce ii recomanda ospatarul. Si tu trebuie sa stii asta

Chef Florin Dumitrescu, fost jurat MasterChef si actual jurat al emisiunii Chefi la cutite, a vorbit in podcastul lui  George Buhnici despre experientele traite de el in restaurantele din Romania. Acesta a precizat ca multe folosesc vegeta, desi declara ca nu fac asta, dar si ca nu comanda niciodata ce ii recomanda ospatarul.

 

De ce nu comanda Chef Florin Dumitrescu ce ii recomanda ospatarul. Nici tu nu ar trebui sa faci asta!

Chef Florin Dumitrescu a precizat in podcast faptul ca nu comanda niciodata ce ii recomanda ospatarul. Acesta a precizat ca recomandarile vin cu scopul de a scapa de anumite alimente, care urmeaza sa se altereze si sa fie aruncate. 

„Am invatat-o inca din prima zi de carciuma. Nu lua niciodata ce iti recomanda ospatarul. Ma simt ca un magician din ala care dezvaluie trucuri. Nu e bine! (...) Exista acest astazi va recomand... coastele de porc. Dar de ce imi recomanzi tu mie coastele de porc astazi? Pai... sa scapam de ele, intelegi? Dar nu ca sunt ele gatite, dar e ultima zi a lor inainte de a expira, inainte de a incepe sa miroasa urat. Asta in carciumile care nu functioneaza, daca te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe pranz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este sa te duci sa mananci acolo unde e carciuma plina”, a precizat Chef Florin Dumitescu.

Ciorbele, pline de vegeta

In cele mai multe restaurante din Romania, dar in special in cele mici, este folosita vegeta pentru a da gust ciorbelor. Despre vegeta stie toata lumea cat este de nociva, nu mai e nimic de ascuns, insa cei mai multi nu recunosc ca o folosesc, iar cand sunt intrebati spun ca nu, precizeaza Chef Florin Dumitrescu.

“Eu nu mai mananc ciorbe in carciumi. Am avut problema asta dupa ce am descoperit ca ma si mint. Eu intrebam daca au vegeta in farfurie si ospatarii spuneau ca nu. Scoala de bucatari ii invata cum sa foloseasca vegeta fara se se vada. Fac supa, baza, apoi o dau prin sita fina, fina si se pierd bucatelele alea. Nu e intoleranta, nici alergie, e direct inflamatie. Un sfert de ora am de la prima lingura cand trebuie sa ajung la prima toaleta si stau acolo toata noaptea. E ingrozitor si am zis ca nu mai mananc ciorba in carciumi”, a mai spus juratul.

Carnurile acoperite cu sos, o problema

Chef Florin Dumitrescu a declarat ca in momentul in care carnea este acoperita cu sos, se incearca ascunderea unei greseli.

“Atunci cand carnea se acopera cu sos, inseamna ca se acopera o greseala. Daca mananc la impinge tava, eu mananc chestii cat mai romanesti, cat mai de casa. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mancare si acasa”, a mai zis, intr-un podcast, Florin Dumitrescu.

FOTO: substantial.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului