Vacante

#turism #destinatii vacanta #insule croatia # destinatii croatia #plaje croatia

Top 6 plaje din Croatia

Croatia este cunoscuta pentru apele sale limpezi, dar mai ales pentru frumusetea plajelor. Daca iti doresti un sejur in Croatia, trece pe lista cele mai frumoase plaje pe care le pozi vizita, in functie de preferinte, dar si de zona in care urmeaza sa ajungi.

1. Plitvice

Desi nu este tocmai o plaja, ci o insiruire de cascade, la Plitvice poti totusi sa faci baie intr-unu din lacuri. Aici vei fi impresionat de combinatia de padure exotica si cascade care formeaza curcubee continut. Plitvice este unul dintre cele opt parcuri nationale ale Croatiei , dar este singura minune naturala, inclusa in lista Patrimoniului Mondial (UNESCO), in 1979.



Foto: descopera.23ore.com

2. Kornati

Kornati este un alt parc national al Croatiei, care impresioneaza prin frumusetea plajelor si prin peisajele sale incredibile.



Foto: freewebs.com

3. Krka

Krka este un fenomen artistic si cuprinde cascade. Din momentul in care ajungi in parc, va trebui sa mergi timp de cateva minute cu un autobuz care te va duce sus, la cascade. De aici poti face singur o plimbare sau te poti urca intr-un vas care face turul lacurilor si care te duce foarte aproape de cascade.



Foto: 1.bp.blogspot.com

4. Canalul Limski

Canalul Limski este unul dintre cele mai frumoase peisaje din Istria, cu stanci care ating 150 de metri inaltime.



Foto: pointernet.pds.hu

5. Mljet

Pentru foarte multe persoane, cea mai frumoasa insula din Marea Adriatica este Mljet, acolo unde marea se imbina armonios cu padurea si cu vegetatia bogata.



Foto: dubrovnik-area.com

6. Elafiti

Elafiti este una dintre putinele plaje cu nisip din Croatia. Aceasta este un arhipelag mic, din nordul Dubrovnikului, in Marea Adriatica. Insula are aproximativ 30 de kilometri patrati si o populatie de 850 de persoane. Asadar, este o zona estrem de linistita, perfecta daca iti doresti doar relaxare.



Foto: dubrovnik-online.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea