Vacante

#mexic # sfaturi de vacanta #vacanta mexic #eticheta in mexic #reguli eticheta

Reguli de eticheta pentru o vacanta in Mexic

Mexicul este o destinatie cu o cultura aparte, bazata pe traditii si reguli bine definite. Pentru a face o impresie buna in Mexic si a-ti gasi usor noi prieteni, este important sa cunosti regulile de eticheta de aici.


Salutul in Mexic


In discutia cu un mexican, acestuia nu trebuie sa i se spuna pe numele mic decat atunci cand el lanseaza invitatia. Barbatii isi strang mana cand nu se cunosc si, pe masura ce relatia devine mai apropiata, cei doi pot sa se bata prieteneste pe spate sau sa se imbratiseze.


Respectarea ierarhiilor


Societatea si mediul de afaceri din Mexic sunt construite pe ierarhii bine stabilite. Respectul fata de autoritate este deosebit de important. Persoanele cu un statut superior trebuie tratate intotdeauna cu respect. Ai grija cine iti face cunostinta cu un partener de afaceri din Mexic. Acesta din urma isi face o impresie despre tine in functie de persoana care v-a facut legatura.


Vizita in casa unor mexicani


Una dintre cele mai bune metode de a intelege mai bine cultura mexicana este sa ajungi in casa unui localnic. Regulile de eticheta din Mexic impun oferirea unui cadou mic, precum o cutie cu dulciuri sau un buchet de flori. Nu pune niciodata in aranjamentul floral galbenele (deoarece sunt flori funerare in Mexic) si nici flori rosii. Daca, la randul tau, primesti un mic dar din partea unui mexican, deschide-l imediat si arata-ti recunostinta.

Cand mergi in vizita, nu te grabi sa ajungi la ora stabilita si nici mai devreme. La o petrecere in Mexic, regulile de eticheta iti permit sa mergi cu jumatate de ora mai tarziu. Intr-o vizita, gazda este cea care face prezentarile si ii invita pe musafiri sa ia loc.


Teme de discutie cu mexicanii


O tema de discutie care trebuie abordata prudent o reprezinta familia. In Mexic, familia sta la baza societatii. Mexicanii respecta autoritatea parintilor si rudele se ajuta intre ele, relatiile dintre familii fiind apropiate. Strainii cu mentalitati diferite este bine sa evite o discutie in contradictoriu pe aceasta tema.

In mediul de afaceri din Mexic, este ceva obisnuit sa fii intrebat despre familii, hobby-uri sau lucruri din trecutul tau.

Se obisnuieste sa se abordeze subiecte variate cum sunt politica, familia, vremea, sanatatea, insa discutiile sunt generale si politicoase.

Pentru a face o impresie buna, este important sa inveti cateva cuvinte sau fraze in spaniola precum "gracias" (multumesc) sau "desculpe" (scuzati-ma) cand ceri informatii.

Sursa foto: smh.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea