Vacante

#destinatii de vacanta #hotel #hoteluri #vacanta_iarna

Hoteluri inedite in zapada

Cei care isi doresc sa-si petreaca vacanta intr-un loc cu totul deosebit pot alege unul dintre hotelurile inedite, construite in zapada. De la corturi sferice la hoteluri de gheata, aceste constructii asigura o experienta pe care nu ai cum sa o uiti vreodata.
 

hotel de Glace
 

Hotel de Glace este una dintre cele mai importante atractii turistice din Quebec City , Canada, pe durata iernii. Hotelul s-a deschis in 2001 si a fost vizitat pana acum de catre peste jumatate de milion de persoane. Arhitectura hotelului atrage vizitatorii datorita sculpturilor stravezii si a boltilor de zapada. Cei interesati pot vizita Hotel de Glace din 6 ianuarie pana pe 25 martie 2012.


 

Ice Hotel
 

In Suedia, Ice Hotel este reconstruit in fiecare an, din gheata si zapada. Inclusiv peretii interiori si mobila sunt realizate din aceste materiale temporare. Ice Hotel se afla in satul Jukkasjarvi, in apropiere de aeroportul Kiruna. Ice Hotel este cunoscut pe plan mondial ca fiind primul hotel de gheata construit vreodata. Acesta a fost inaugurat in 1990 si apoi a fost construit an de an, fiind deschis din luna decembrie pana in aprilie.


 

Whitepod
 

Whitepod este un hotel ecologic din Elvetia. Aflat pe un ghetar, in apropiere de satul Les Cerniers, la 90 de minute de Geneva, Whitepod surprinde prin constructiile sale in forma de cupola. Hotelul este deschis numai in sezonul rece, din decembrie pana in aprilie. Cei care se decid sa-si petreaca vremea aici trebuie sa stie ca nu exista apa curenta si electricitate, baile fiind in cladirea principala a receptiei. In schimb, clientii hotelului se bucura de incaperi amenajate confortabil, cu sobe cu lemne, covoare din piele de oaie, pilote groase, Ipoduri. Ferestrele rotunde ofera panorame spectaculoase asupra Alpilor inzapeziti.


 

Kakslauttanen Hotel
 

Kakslauttanen Hotel se afla in Finlanda si este format dintr-o colectie de 20 de iglu-uri construite din sticla. Peretii din sticla ofera o permanenta legatura cu exteriorul, facand posibila urmarirea fenomenelor naturale nordice chiar din propriul pat. In perioada Luminilor Nordului, hotelul este aglomerat.


 

Sursa foto: femtalks.com, inhabitat.com, jabuhu.com, matadornetwork.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea