Vacante

#vacanta #croaziera #bagaj # sfaturi de vacanta # bagaj croaziera

Cum sa faci bagajul pentru croaziera

Daca te decizi sa alegi o croaziera pentru vacanta, este important sa faci bagajul in mod corect. Te vei deplasa dintr-un loc in altul, acomodandu-te cu temperaturi diferite, te vei feri de curentii de pe mare si va trebui sa faci fata dress code-ul de pe nava respectiva. Iata ce trebuie sa faci pentru a avea un bagaj cu toate cele necesare, fara sa platesti prea mult si fara sa ai nevoie de un spatiu mai mare:
 

1. Haine pentru orice temperatura
 

In mare, este firesc sa pui in bagaj haine groase in cazul unei croaziere in tarile scandinave si haine subtiri daca vei vizita tari mediteraneene , insorite si primitoare. In realitate, insa, lucrurile nu sunt atat de simple. Este greu de stiut care va fi vremea in fiecare loc de debarcare. In plus, calatoria pe mare inseamna temperaturi scazute cel putin seara, dimineata si noaptea. De aceea, cel mai bine este sa pui in bagaj haine variate.
 

2. Dress code
 

Dress code-ul difera de la o nava la alta. In general insa, pe un vas de croaziera trebuie sa ai haine casual in timpul zilei si formal sau semi-formal pentru receptii, cina etc. In cazul croazierelor de lux, care au inclus in pachetul de vacanta si propriul steward, exista mai mult ca sigur evenimente, in anumite seri, unde se impune purtarea unor haine elegante , domnii la costum, doamnele in rochii de seara. Pentru a sti precis la ce sa te astepti, cere informatii detaliate de la linia de croaziere respectiva. Adauga o haina pe care o poti lua peste tinuta eleganta. Iti va tine cald pe punte si te va feri de aerul conditionat inauntru.
 

3. Impacheteaza inteligent
 

De obicei, o croaziera implica si un zbor cu avionul pana in orasul din portul caruia se face plecarea. Constrangerile legate de greutatea bagajelor, la companiile aeriene, transportul pana la hotel si apoi pe vas si invers, preturile practicate pe nava pentru serviciul de spalatorie, spatiul foarte limitat din cabine, toate acestea constituie motive de a nu-ti lua prea multe lucruri in bagaj. Foloseste accesorii pentru a schimba look-ul cand folosesti aceleasi haine si combina hainele intre ele pentru a alcatui tinute noi.
 

4. Tine cont de detalii
 

Lotiuni antisolare sunt absolut necesare pe mare, unde razele soarelui au efect foarte puternic. Haine lejere, de pus peste costumul de baie, sunt necesare oriunde in afara piscinelor. Incaltaminte cu talpa antiderapanta , pentru a evita alunecarea pe puntile ude, poate fi si ea de ajutor.


Sursa foto: zimbio.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea